Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, joi, ca nu va tine cont de avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii si ii va inainta presedintelui Traian Basescu cererea de revocare din functie a procurorului-sef al sectiei a II-a a
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, joi, ca nu va tine cont de avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii si ii va inainta presedintelui Traian Basescu cererea de revocare din functie a procurorului-sef al sectiei a II-a a DNA, Doru Tulus.

"Nu voi tine seama de avizul CSM in conditiile in care raportul Inspectiei Judiciare a CSM a relevat aspecte foarte grave. Voi inainta cererea presedintelui Romaniei pentru ca eu cred ca toate institutiile responsabile in acest caz trebuie sa se pronunte", a afirmat Chiuariu, citat de Rompres. Procurorul Doru Tulus a avut o "activitate dominata de abuz si arbitrar", avand ca scop instituirea "unui control total, discretionar asupra activitatii sectiei", a declarat, tot joi, ministrul justitiei, in cererea de revocare a procurorului-sef al (DNA).

Potrivit lui Chiuariu, Doru Tulus ar fi incercat sa controleze activitatea procurorilor din subordine, si anume dechiderea sau inchiderea nejustificata a unor dosare sau demararea unor acte de cercetare tematica si a raportat ireal, "in mod deliberat", numarul de dosare nesolutionate de sectia pe care o conduce.

De asemenea, ministrul Chiuariu a facut trimitere la raportul asupra activitatii DNA, potrivit caruia 18 dosare au fost inregistrate cu mai mult de un an in urma si alte 41 de dosare in care urmarirea penala era inceputa de peste 6 luni.

Conform cererii de revocare din functie a lui Doru Tulus, intocmita de Chiuariu, dupa data de 18 mai, data la care CSM a dispus inceperea controlului pe fond la DNA, in foarte multe din dosarele lasate pana atunci in nelucrare de procurorii Sectiei a II a, s-ar fi inceput efectuarea de acte de cercetare pentru influentarea rezultatului controlului. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ, joi, cererii ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, de revocare a lui Doru Tulus din functia de procuror-sef al sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.