In zori, la Montreal, Lucian Bute va incerca sa devina al treilea pugilist roman care cucereste titlul mondial la profesionisti, dupa Leonard Doroftei si Mihai Leu.     Bute va boxa pentru centura de campion al lumii la categoria supermi
In zori, la Montreal, Lucian Bute va incerca sa devina al treilea pugilist roman care cucereste titlul mondial la profesionisti, dupa Leonard Doroftei si Mihai Leu.     Bute va boxa pentru centura de campion al lumii la categoria supermijlocie, versiunea IBF, impotriva columbianului Alejandro Berrio, detinatorul titlului. "Berrio este un boxer foarte dur. Loveste puternic cu ambele maini si isi schimba mereu pozitia. Este cel mai greu adversar, pentru ca, in momentul de fata, este detinatorul centurii mondiale, dar promit ca la ora meciului o sa fiu in cea mai buna forma si o sa aduc centura mondiala in Romania", a declarat Lucian.     PALMARES. In varsta de 27 de ani, Bute este neinvins la profesionisti, fiind plasat pe locul 4 in lume la categoria supermijlocie de revista The Ring Magazine. I se spune "Mister KO", pentru ca a castigat 16 din cele 20 de meciuri disputate pana acum inainte de limita. A devenit challenger oficial la 15 iunie, cand l-a invins la puncte, tot la Montreal, pe camerunezul Sakio Bika. Mai in varsta cu patru ani, Alejandro Berrio a devenit campion mondial in luna martie, cand l-a batut pe germanul Robert Stieglitz. A disputat 30 de meciuri, din care a castigat 26 (25 prin KO) si a pierdut 4. Faptul ca meciul se va disputa la arena Centre Bell reprezinta un avantaj pentru pugilistul nostru. El insusi recunoaste ca se simte foarte bine aici: "Imi place atmosfera care domneste atunci cand aud 10.000 de oameni care imi scandeaza numele". Biletele, care au costat intre 50 si 400 de dolari, s-au vandut in totalitate. In tara meciul va fi transmis in direct sambata dimineata, de la ora 5:00, de Pro TV si de Radio Romania Actualitati.         Romanul e vazut favorit     Cei doi boxeri vor lupta cu manusi marca Reyes, total diferite de cele cu care Bute este obisnuit, dar preferate de columbian. Romanul foloseste de obicei manusi Winning, ceva mai groase, care ii ofera o mai buna protectie a mainii, insa clubul Interbox a fost obligat sa accepte pretentiile lui Alejandro Berrio pentru ca meciul sa se perfecteze. "Boxerii care lovesc puternic adora aceste manusi", a declarat antrenorul lui Lucian, Stephane Larouche. Pugilistul american Carl Handy, care a boxat atat cu Bute, cat si cu Berrio, fiind invins de amandoi inainte de limita, il vede pe roman favorit. "Nu m-ar surprinde daca Bute va castiga prin KO. Berrio este periculos, loveste foarte dur, este un luptator. Am luptat cu Berrio. Are pumnul mai greu decat Bute, dar romanul m-a trimis de doua ori la podea. Bute m-a oprit in repriza a 4-a, cu Berio am ajuns in a 8-a."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.