Guvernul ar putea absolvi societatea Apa Grup de o parte din datoriile pe care le are catre Bugetul de Stat datorita programului ISPA a carui derulare va incepe anul viitor in municipiul Botosani. Declaratia apartine vicepresedintelui CJ Botosani, Do
Guvernul ar putea absolvi societatea Apa Grup de o parte din datoriile pe care le are catre Bugetul de Stat datorita programului ISPA a carui derulare va incepe anul viitor in municipiul Botosani. Declaratia apartine vicepresedintelui CJ Botosani, Dorin Ciustea, care a precizat ca acest program ar putea veni in sprijinul fostei regii de apa, prin reducerea datoriilor. Programul are o valoare de 42 de milioane de euro care inseamna 75 la suta finantare europeana si 25 la suta finantare din partea statului roman. "Trebuie asteptat un raspuns din partea guvernului pentru ca mie imi intareste ideea ca s-ar putea sa beneficiem de o asemenea clementa pentru faptul ca ni s-a acordat acest program care inseamna 42 de milioane de euro", a declarat Dorin Ciustea, vicepresedintele CJ Botosani. Ciustea este de parere ca Guvernul nu are nici un interes sa ingroape societatea Apa Grup care, la momentul actual, are cele mai mari datorii avand in vedere programul castigat. El considera actiunea Fiscului exagerata. "Daca situatia financiara nu ar fi fost prevazuta pentru a fi redresata, intr-o forma sau alta, banuiesc ca suma aceasta foarte mare nu s-ar fi aprobat. Mi se pare putin o exagerare din partea Administratiei Financiare pentru actiunile pe care le-a luat", a mai declarat Dorin Ciustea.

>> Bunuri scoase la licitaTie
Directia Generala a Finantelor Publice Botosani a anuntat ca va scoate la licitatie doua din bunurile fostei regii de apa pentru recuperarea debitelor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.