>> Initiativa construirii a venit in urma reclamatiilor depuse de locuitori.
>> Asociatia Gaia Animali a sterilizat 1.742 de animale in doi ani.

Reprezentantii asociatiei Gaia Animali, alaturi de locuitorii orasului, au propus adoptia
>> Initiativa construirii a venit in urma reclamatiilor depuse de locuitori.
>> Asociatia Gaia Animali a sterilizat 1.742 de animale in doi ani.

Reprezentantii asociatiei Gaia Animali, alaturi de locuitorii orasului, au propus adoptia animalelor si infiintarea unui adapost pentru cainii comunitari din Medgidia. A mai fost propusa organizarea unor campanii de educare in randul cetatenilor si in unitatile de invatamant, campanii referitoare la comportamentul fata de animalele de pe strada. Propunerile au fost facute la inceputul saptamanii, la intalnirea pe care primaria din Medgidia a organizat-o in vederea unei discutii pe tema cainilor comunitari si a masurilor ce trebuie luate. La intalnire au fost prezenti atat locuitori ai orasului, cat si reprezentantii asociatiei Gaia Animali. Conform Alinei Vladusel, seful biroului de presa din primaria Medgidia, proiectul referitor la infiintarea unui adapost pentru animalele abandonate prevede construirea unei clinici veterinare moderne si a unui adapost pentru circa 300 de caini. Primaria va pune la dispozitie terenul, va investi in realizarea constructiei si asigurarea utilitatilor, iar asociatia va asigura dotarea clinicii cu tehnica moderna, medicamente si personal de specialitate. In perioada 2006-2007, asociatia a sterilizat 1742 de animale, dintre care 47 au fost date spre adoptie. Tratamentele au fost efectuate in cadrul clinicii mobile puse la dispozitie intr-un spatiu al autoritatilor locale. z

CONSECINTE

Strazi mai curate

Initiativa organizarii intalnirii a venit in urma reclamatiilor
din partea locuitorilor Medgidiei, care s-au plans de numarul
mare de caini comunitari din oras si de faptul ca unii sunt agresivi. Autoritatile locale incearca sa rezolve si problema mizeriei de pe strazi pe care o lasa in urma cainii, dar si a celor care tin animalele in casa si creeaza disconfort.
Dezbaterea s-a desfasurat fara incidente, avand in vedere ca numarul iubitorilor de animale a fost mai mare
decat cel al persoanelor agresate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.