Cu toate ca Primaria Timisoara spune ca are in evidente nu mai putin de 119 constructii ilegale, iar angajatii Inspectoratului de Stat in Constructii au depistat pe teren, deja, 82 de imobile construite in afara legii, la Prefectura a ajuns o lista
Cu toate ca Primaria Timisoara spune ca are in evidente nu mai putin de 119 constructii ilegale, iar angajatii Inspectoratului de Stat in Constructii au depistat pe teren, deja, 82 de imobile construite in afara legii, la Prefectura a ajuns o lista cu doar 20 de asemenea constructii.
„Avem in continuare probleme cu identificarea tuturor constructiilor ilegale din Timisoara, si chiar din tot judetul Timis. Numarul constructiilor ilegale depaseste deja capacitatea autoritatilor de a urmari acest fenomen, de a le lua in evidenta si in special ma refer aici la Primaria Timisoara, drept care am solicitat si altor institutii sa vina in sprijinul municipalitatii. Intentia mea este de a se interveni de la momentul in care se sesizeaza ca se incepe o constructie ilegala“, spune prefectul Ovidiu Draganescu. Cu toate acestea, din numarul total de constructii aflate in afara legii, doar doua au fost demolate, iar la o a treia s-a dispus demolarea acoperisului. „In cazul in care gasim o constructie ilegala, ne informam reciproc cu Primaria. Amenzile sunt de pana la un miliard de lei vechi.
Totusi, amenda maxima aplicata in acest an a fost de doar 100 milioane”, a declarat Verginia Popescu, directorul general al Inspectoratului in Constructii Timis. Ea a precizat ca printre amendati se afla si compania americana Smithfield, care a construit un rezervor fara autorizatiile necesare.

Caz flagrant de abuz si incalcare a legii


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.