Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis ca declaratiile presedintelui Traian Basescu la adresa persoanelor de etnie armeana nu sunt discriminatorii. Csaba Ferenc Asztalos, presedintele CNCD, a explicat ca declaratiile lui T
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis ca declaratiile presedintelui Traian Basescu la adresa persoanelor de etnie armeana nu sunt discriminatorii. Csaba Ferenc Asztalos, presedintele CNCD, a explicat ca declaratiile lui Traian Basescu au fost de natura politica, pentru ca in conferinta de presa de dupa incident a explicat ca s-a referit exclusiv la ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, si nu la intreaga etnie armeana. Decizia Consiliului Director a fost votata ieri cu sase voturi pentru si unul impotriva, urmand a fi comunicata in maximum doua saptamani. Hotararea poate fi atacata la instanta de contencios administrativ, potrivit legii. Uniunea Armenilor din Romania (UAR) a sesizat CNCD pentru declaratiile lui Traian Basescu, considerate discriminatorii. La externarea din spital, dupa operatia la tiroida, seful statului a spus ca, in sfarsit, intalneste un armean bun. Apoi a revenit cu precizarea „armean competent“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.