>> Opt potentiali investitori au achizitionat caietul de sarcini.

>> Pretul de vanzare s-ar putea situa la 20-25 milioane de euro. Rafinaria Petrolsub Balc, aflata in faliment, ar putea sa fie vanduta, la inceputul lunii noiembrie, pe
>> Opt potentiali investitori au achizitionat caietul de sarcini.

>> Pretul de vanzare s-ar putea situa la 20-25 milioane de euro. Rafinaria Petrolsub Balc, aflata in faliment, ar putea sa fie vanduta, la inceputul lunii noiembrie, pentru 20-25 milioane de euro, iar opt potentiali investitori au achizitionat caietul de sarcini pana la 5 octombrie, termenul-limita, au declarat sursele, citate de Mediafax. Activele Petrolsub, respectiv rafinaria propriu-zisa, retelele de utilitati, depozitele, laboratoarele, infrastructura si terenul aferente au fost scoase la vanzare in bloc, prin negociere directa, de catre lichidatorul Euroconsult din Arad. "Au inceput procedurile de negociere directa cu investitorii, iar vanzarea rafinariei se va finaliza pana la inceputul lunii noiembrie", au adaugat sursele citate, fara sa precizeze identitatea companiilor interesate sa preia rafinaria.
Petrolsub produce produce bitum pentru drumuri si izolatii, pacura si combustibil. Unitatea are cea mai redusa capacitate de prelucrare dintre rafinariile din Romania, respectiv 460.000 de tone anual. Tribunalul Bihor a decis intrarea rafinariei in faliment in luna aprilie. In 2006, rafinaria avea datorii de 120-140 milioane de lei. Cel mai important creditor al Petrolsub era Petrom, companie careia unitatea de procesare a titeiului ii datora aproape 110 milioane de lei. De asemenea, firma avea da-torii catre salariati si catre Ministerul de Finante.
Potrivit celor mai recente date disponibile, actionarii Petrolsub sunt firmele Eurohouse SRL Bucuresti, Fertinvest Ltd Insulele Virgine si Euro Trading Chemicals Bucuresti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.