>> Votul pentru noul presedinte al filialei a avutloc in conditii comice

Cei peste 160 de delegati care au participat, sambata, la Conferinta judeteana de alegeri a PSD Arad au fost nevoiti sa-si completeze buletinele de vot pe holurile sa
>> Votul pentru noul presedinte al filialei a avutloc in conditii comice

Cei peste 160 de delegati care au participat, sambata, la Conferinta judeteana de alegeri a PSD Arad au fost nevoiti sa-si completeze buletinele de vot pe holurile sau in toaletele Casei de Cultura a Sindicatelor, deoarece nu au fost amenjate cabine de vot. De asemenea, unii si-au completat buletinul de vot in afara cladirii. Astfel, optiunile exprimate a delegatilor au fost vazute de cei prezenti, printre care si jurnalistii acreditati.
Cu toate acestea, vicepresedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a declarat ca scrutinul a fost "democratic", iar rezultatul votului a fost previzibil, in urma discursurilor care au fost rostite de delegatii la alegeri.
"Eu cred ca a fost un vot exprimat intr-o maniera cat se poate de democratica. Votul a fost secret, fiecare delegat a fost in fata unui buletin de vot, pe care si-a exprimat opinia, asa cum si-a dorit. Avea posibilitatea sa-l vada toata lumea, sau sa decida sa se duca intr-un colt si sa voteze", a precizat Andronescu.
In urma numararii voturilor, Florin Remetan, care pana sambata a asigurat interimatul la conducerea organizatiei judetene, a obtinut 124 de voturi, urmat de Cornel Scrob cu 15 voturi. Fostul senator Avram Craciun a primit 13 voturi, iar Pavel Sarbu doar 8 voturi. "Ne vom coaliza pentru formarea acelei echipe puternice de care PSD Arad are nevoie pentru a aborda cu optimism confruntarile electorale viitoare. Am certitudinea ca daca vom renunta la orgolii, cu totii vom avea numai de castigat, de aceea dati-mi voie sa cred ca, incepand de luni, PSD va fi format dintr-o singura tabara, cea a social-democratilor care doresc sa contracandideze la modul cel mai serios PNL si PD in alegerile europarlamentare din noiembrie si in cele locale si generale de anul viitor", a declarat Florin Remetan.
Alegerile pentru sefia PSD Arad au fost amanate de mai multe ori, iar conducerea interimara a anuntat ca a dorit si participarea presedintelui partidului Mircea Geoana. Dar, la Conferinta judeteana organizata sambata liderul social-democrat nu a fost prezent. Potrivit vicepresedintelui PSD, Ecaterina Andronescu, care a supervizat alegerile, Geoana nu a putut ajunge la Arad din cauza conditiilor meteorologice care au impiedicat decolarea avionului din Bucuresti.

CANDIDATUL
La finalul Conferintei judetene de alegeri a PSD Arad, Florin Remetan i-a transmis un mesaj si lui Ioan Cuzman, care si-a retras candidatura cu doar 24 de ore inainte de scrutin. "Ii voi da tot sprijinul meu daca va candida la Primaria municipiului Arad", a spus Remetan. Surse din PSD sustin ca presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman, intentioneaza sa candideze pentru postul de primar al municipiului Arad. Afirmatia facuta de noul presedinte al social-democratilor a fost primita cu un zambet si aplauze de Cuzman, care nu a dorit sa comenteze cuvintele lui Remetan.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.