Presedintele Parlamentului European, Hans Gert Pottering a afirmat, luni seara, intr-o declaratie facuta la Palatul Cotroceni, dupa convorbirile cu presedintele Traian Basescu, ca nu este impotriva cuplarii unor alegeri pentru Parlamentul European (P
Presedintele Parlamentului European, Hans Gert Pottering a afirmat, luni seara, intr-o declaratie facuta la Palatul Cotroceni, dupa convorbirile cu presedintele Traian Basescu, ca nu este impotriva cuplarii unor alegeri pentru Parlamentul European (PE) cu un referendum pe o problema nationala, relateaza Rompres.
'Am auzit ca ar putea sa aiba loc un referendum in Romania pe 25 noiembrie, in acelasi timp cu alegerile parlamentare pentru PE. Decizia ii apartine presedintelui Romaniei. Din perspectiva europeana, nu sunt impotriva cuplarii unor alegeri pentru PE cu un referendum pe o problema nationala, dar recomand ca alegerile pentru PE sa nu aiba ca subiect numai probleme si discutii pe un aspect national, ci sa fie pusa in centru chiar Europa. Problemele nationale, cum ar fi schimbarea climatica, referendumul asupra UE, combaterea terorismului sau piata unica, dupa cum se vede, nu sunt doar nationale, ci sunt probleme europene. Sfatul pe care pot eu sa-l dau politicienilor, mass-media, oamenilor este sa se cupleze intotdeauna o tema nationala cu una europeana, pentru ca intotdeauna acestea vor avea mai multa credibilitate', a spus Pottering, raspunzand unei intrebari in acest sens.
Pottering a subliniat ca acesta este si sensul alegerilor europene, sa se arate caracterul atat national, cat si european, al acestora.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.