Peste 10 la suta din totalul nasterilor din Romania sunt premature. Aceasta a fost una dintre concluziile emise de medicii obstetricieni in cadrul celui mai recent Congres de Medicina Perinatala. „Principalele cauze ale nasterilor premature su
Peste 10 la suta din totalul nasterilor din Romania sunt premature. Aceasta a fost una dintre concluziile emise de medicii obstetricieni in cadrul celui mai recent Congres de Medicina Perinatala. „Principalele cauze ale nasterilor premature sunt de natura materna, anatomica, ovulara sau se refera la medii sociale defavorabile, gradul cultural scazut, familii dezorganizate, munca grea, stres si oboseala cronica“, a declarat medicul specialist in obstetrica-ginecologie Petru Chitulea. Potrivit acestuia, stresul si dificultatile de natura sociala cu care se confrunta femeile insarcinate conduc la aparitia contractiilor care, in final, pot duce la nasterea prematura a copilului. Totodata, medicul a subliniat necesitatea imbunatatirii legislatiei privind gravidele, precizand ca actuala politica sanitara nu apara drepturile acestor femei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.