In ciuda zvonurilor din presa italiana, protestul celor cateva sute de mii de italieni, organizat sambata in centrul Romei, nu a fost indreptat impotriva romanilor din Italia, ci impotriva guvernului Romano Prodi si a politicii sale de imigratie. Pot
In ciuda zvonurilor din presa italiana, protestul celor cateva sute de mii de italieni, organizat sambata in centrul Romei, nu a fost indreptat impotriva romanilor din Italia, ci impotriva guvernului Romano Prodi si a politicii sale de imigratie. Potrivit Antena3.ro, zvonurile potrivit carora imigrantii romani erau principalii vizati au fost infirmate chiar de organizatorul acestui miting, Gianfranco Fini, presedintele Aliantei Nationale din Italia, o formatiune italiana de dreapta. La acest protest au participat si reprezentantii Asociatiei Romanilor din Italia (ARI), care au vrut sa le explice italienilor ca, in niciun caz, criminalitatea nu este o problema de nationalitate. Potrivit Realitatea Tv, membrii ARI au afirmat ca participarea a fost o garantie ca manifestarea nu a fost indreptata impotriva lor. Cele mai multe mesaje scrise pe bannere si steaguri l-au vizat pe premierul Romano Prodi caruia protestatarii i-au cerut demisia, deviza protestului fiind:"Mai putine taxe, mai multa siguranta. Jos Prodi". Protestatarii si-au manifestat nemultumirea fata de toti imigrantii ilegali si fata de toate problemele cauzate de masurile de clementa. Singurul membru marcant al Aliantei Nationale din Italia care a facut referire directa la Romania a fost Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator italian, Benito Mussolini. "Aceasta demonstratie este un mesaj de unitate interna pe anumite probleme. Nu este doar o adunare intr-o piata, este un semnal de alarma referitor la probleme grave, cum ar fi securitatea, care a devenit o urgenta la nivel national, mai ales dupa ce Romania a devenit membru al Uniunii Europene", a declarat Alessandra Mussolini, deputat in Parlamentul European, membra in Grupul Identitate, Traditie, Suveranitate si in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne. Reamintim ca, potrivit unui raport al Ministerului italian de Interne, romanii ocupa primul loc in topul infractorilor din Italia, la omucideri voluntare, violenta sexuala, furturi auto, furturi din locuinte si jafuri din magazine.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.