Conducatorul cubanez Fidel Castro a vorbit duminica la telefon cu presedintele venezuelean Hugo Chavez in cursul emisiunii radio-televizate a acestuia, “Alo, Presedinte!”, difuzata in direct de canalul de televiziune cubanez, inform

Conducatorul cubanez Fidel Castro a vorbit duminica la telefon cu presedintele venezuelean Hugo Chavez in cursul emisiunii radio-televizate a acestuia, “Alo, Presedinte!”, difuzata in direct de canalul de televiziune cubanez, informeaza AFP, preluata de Rompres. Cei doi sefi de stat au evocat cursul petrolului, memoria lui 'Che' si au glumit pe seama presedintelui SUA, George W. Bush, discutia lor durand o ora si 22 minute. Chavez si-a regizat surpriza anuntand ca 'Fidel este dotat cu un telefon cu raza mondiala de la care ii poate vorbi lui Bush. Poate ca Fidel, care are telefonul, ar putea crea o surpriza mondiala'. Apoi, el a difuzat o inregistrare video de 17 minute, rezumand intalnirea sa de sambata cu Fidel Castro, care durase patru ore. Cei doi presedinti au vorbit mai ales despre 'viata eroica' a lui 'Che', potrivit imaginilor video. Apoi a intervenit, telefonic, Castro. De altfel, presa oficiala publicase duminica dimineata doua fotografii ale lui Fidel Castro si Hugo Chavez, luate in ajun, in cursul intalnirii lor. In una dintre ele, liderul cubanez aparea in picioare, intinzand mana aliatului sau venezuelean. In a doua, el este asezat alaturi de Chavez care rasfoieste o carte pe a carei coperta figureaza un portret al lui Ernesto 'Che' Guevara. Emisiunea saptamanala a presedintelui Venezuelei, “Alo, President!”, este difuzata din Cuba pentru a doua oara. Prima avusese loc in 21 august 2005, la Pinar del Rio, unde Castro - imbracat in uniforma sa verde olive - impartise rolul de vedeta a emisiunii cu Chavez. Fidel Castro a fost vazut intr-o inregistrare video pentru ultima oara la televiziunea cubaneza in 21 septembrie. El aparuse atunci asezat intr-un fotoliu, in spitalul neidentificat in care se afla sub tratament. Se exprima lent, cu numeroase pauze, dar cu luciditate. Zvonuri despre o complicatie medicala circulau de la jumatatea lunii august. Chavez confirmase indirect aceste zvonuri, relevand ca Fidel Castro fusese pe punctul de a muri si suferise mai multe transfuzii, dar fara a face alte precizari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.