Risc. Asigurarile mai ieftine va pot scoate mai multi bani din buzunar la plata daunelor Cand vreti sa va asigurati facultativ masina printr-o polita CASCO e bine sa aveti in vedere calitatea serviciilor oferite si mai putin pretul. Trebuie sa ceret
Risc. Asigurarile mai ieftine va pot scoate mai multi bani din buzunar la plata daunelor Cand vreti sa va asigurati facultativ masina printr-o polita CASCO e bine sa aveti in vedere calitatea serviciilor oferite si mai putin pretul. Trebuie sa cereti toate detaliile privind riscurile asigurate, altfel va puteti trezi ca, de exemplu, nu primiti despagubiri pentru furtul rotilor sau vandalizarea (taierea) anvelopelor. Unul dintre aspectele esentiale din polita CASCO este fransiza, adica acea parte din dauna pe care o suporta asiguratul. Potrivit expertilor in asigurari, citati pe site-ul capital.ro, exista fransiza numai pentru avarii din accidente, fransiza la daune totale sau partiale, sau numai pentru furt. Valoarea fransizei se stabileste fie in suma fixa, fie procentual din valoarea asigurata sau din valoarea daunei. Potrivit specialistilor, este de preferat un asigurator aflat in legatura cu o retea mare de service-uri auto, deoarece poate scuti foarte mult din timpul pentru lichidarea unei daune, chiar daca polita este mai scumpa decat la alte firme de asigurare. De asemenea, posesorii de masini trebuie sa aiba in vedere si stabilitatea companiei de asigurari la care apeleaza. Costuri Puteti sa va estimati singuri valoarea asigurarii CASCO, daca accesati calculatorul CASCO de pe www.asigur.com. Pentru o Dacia Logan veche de doi ani, de exemplu, la o valoare asigurata de 8.000 de euro, o polita CASCO este de 324-453 euro/an. Pentru masinile produse in Romania (cu exceptia Logan sau gama Daewoo) vechi de, sa zicem, cinci ani, si o valoare asigurata de 6.000 de euro, polita costa intre 180 si 354 euro.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.