Presedintele Traian Basescu a transmis azi o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, premierului si liderilor PNL, PSD, PD, UDMR, PC, PLD si PRM in care avertizeaza ca, daca nu va primi la promulgare, pana pe data de 22 octo

Presedintele Traian Basescu a transmis azi o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, premierului si liderilor PNL, PSD, PD, UDMR, PC, PLD si PRM in care avertizeaza ca, daca nu va primi la promulgare, pana pe data de 22 octombrie, noua lege electorala care sa vizeze introducerea votului uninominal incepand cu urmatoarele alegeri parlamentare, va declansa un referendum national pe aceasta tema.

'Aceasta lege poate fi adoptata de Parlament in procedura obisnuita sau poate fi adoptata ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului in fata Parlamentului', se arata in scrisoarea sefului statului.

Insa, Traian Basescu atrage atentia ca 'emiterea de catre Guvern a unei ordonante de urgenta pe tema schimbarii modului de scrutin nu poate fi o solutie satisfacatoare'. 'Domeniul electoral este prea important pentru a fi reglementat prin ordonante ale Guvernului iar o asemenea ordonanta ar fi vulnerabila prin posibilitatea respingerii ei de Parlament', subliniaza presedintele.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.