>> Castigatorii fiecarei categorii vor fi desemnati de cate un juriu format din specialistii acestui domeniu.

Astazi si maine, Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti gazduieste prima editie a Festivalului International de Film
>> Castigatorii fiecarei categorii vor fi desemnati de cate un juriu format din specialistii acestui domeniu.

Astazi si maine, Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti gazduieste prima editie a Festivalului International de Film "Digital Kinofest". Evenimentul reuneste regizori, graficieni, producatori de film si muzicieni din toata lumea. In cadrul acestuia vor fi proiectate 150 dintre cele mai bune scurtmetraje (filme, videoclipuri, clipuri publicitare) din 33 de tari, grupate pe trei sectiuni: animatie, micromovie si fictiune.
Cea mai mare categorie este "Animatia", care include 75 de productii realizate de cei mai buni animatori ai momentului sau castigatori de Oscar. In cadrul sectiunii "Micromovie" vor putea fi vizionate 40 de filme cu durata de pana in 90 de secunde, filme pentru telefonia mobila (o noutate in Romania), iar la capitolul "Fictiune" intra 35 de filme experimentale, filme de concept. Pe parcursul celor doua zile de festival, spectatorii vor avea parte de proiectii simultane, instalatii audio-video, expozitii si workshopuri. "Kinofest" este primul festival de film din Europa de Est care aduce in prim-plan productiile digitale, promoveaza ultimele tendinte si tehnologii din domeniul audiovizualului, al designului si artei digitale.
10.00 conferinta regiunilor
Targu-Mures
UDMR isi va prezenta la Targu-Mures conceptia privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare economica. Presedintele Uniunii, Marko Bela, a declarat deja ca ar fi necesare 15-16 regiuni de dezvoltare mai mici, si nu 8, cate sunt in prezent.

11.00 lansare candidati pnl pentru parlamentul european
Iasi
PNL isi lanseaza candidatii pentru PE. Dupa lansare, premierul va sustine o conferinta de presa, alaturi de alti sapte ministri ai Cabinetului.

15.00 lansare candidati pd pentru parlamentul european
Iasi
Biroul Permanent National al PD va pregati campania pentru PE si va aproba listele de candidati pentru alegerile locale din 2008.

20.15 fotbal: romania-olanda
Constanta
Nationala Romaniei va disputa maine, la Constanta, partida de fotbal cu Olanda, in cadrul preliminariilor Campionatului European din 2008.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.