Proprietarii de masini vor fi contactati din 2008 direct la domiciliu pentru incheierea asigura-rii obligatorii RCA. Daca nu accepta acest mod de asigurare, vor fi obligati sa se deplaseze la sediul asiguratorilor sau intermediarilor acestora pentru
Proprietarii de masini vor fi contactati din 2008 direct la domiciliu pentru incheierea asigura-rii obligatorii RCA. Daca nu accepta acest mod de asigurare, vor fi obligati sa se deplaseze la sediul asiguratorilor sau intermediarilor acestora pentru incheierea RCA. Acestea sunt doar unele dintre noile norme pentru asigurarile auto obligatorii, emise recent de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Dar cele mai importante schimbari se refera la majorarea despagubirilor minime pentru daunele materiale si vatamarile corporale, ceea ce va duce la scumpirea cu 50% a RCA in 2008, si cu inca pe atata, in 2009. Pentru pagubele materiale produse intr-un accident, limita de despagubire pentru anul 2008 va fi de cel putin 150.000 de euro, iar pentru 2009, de cel putin 300.000 de euro, echivalent in lei la cursul valutar BNR din data producerii accidentului. Pentru vatamari corporale si/sau decese, limitele minime sunt de 750.000 de euro (2008), respectiv 1,5 milioane de euro (2009).


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.