Coincidenta sau nu, o data cu admiterea Romaniei in Uniunea Europeana un numar din ce in ce mai mare de artisti au hotarat sa includa si tara noastra in turneele lor. Este firesc ca si alte orase sa gazduiasca concerte mari cum a fost Timisoara (Shak
Coincidenta sau nu, o data cu admiterea Romaniei in Uniunea Europeana un numar din ce in ce mai mare de artisti au hotarat sa includa si tara noastra in turneele lor. Este firesc ca si alte orase sa gazduiasca concerte mari cum a fost Timisoara (Shakira), Sibiul (festivalul Artmania, Jethro Tull) sau cum va fi Clujul  (Beyonce). Insa la fel de normal este ca, in primul rand, Bucurestiul sa aiba "in dotare" incinte sau spatii traditionale pentru spectacole in aer liber, adecvate oricarui artist sau formatie. Dar care e situatia in Ca­pitala? Pentru artisti foarte mari ar fi Lia Manoliu, dar aici e o problema: se darama/nu se darama? Ce ne facem daca un organizator de la noi "se gandeste" pentru vara viitoare  la AC/ DC sau U 2? Antameaza Lia Manoliu? Bun, si daca la anua€™ se darama? OK, se schimba locatia,  dar unde se poate muta un astfel  de concert? Au fost concerte si  in Piata Constitutiei/Izvor, in parcare la Romexpo sau in hangarele de la Romaero, dar toate au fost impro­vi­zatii. Unde in lume se canta in... parcare sau unde in lume se "cancelea­za" concerte pe motiv ca... nu exista sala? Cum s-a intamplat de curand cu Moonspell si Helloween (cu Ga­mma Ray in deschidere!), programa­te la Sala Agronomia... care e in re­no­vare. Si daca nu se poate la Agro­nomie, ce sala pentru 2.000-2.500 de oameni mai avem? Nu avem! Polivalenta e prea mare, Sala Palatului e disponibila pentru unii si pe cale de renovare pentru altii, Stadionul Lia Manoliu e cu se darama/ba nu se darama  si tot asa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.