Un grup de madrileni a trecut la actiune, satui de agitatia produsa de prostituate pe strada lor.

Locuitorii de pe o strada din Madrid au decis sa ia masuri pentru a impiedica prostituatele sa mai faca trotuarul chiar in fata locui
Un grup de madrileni a trecut la actiune, satui de agitatia produsa de prostituate pe strada lor.

Locuitorii de pe o strada din Madrid au decis sa ia masuri pentru a impiedica prostituatele sa mai faca trotuarul chiar in fata locuintelor lor. Ei s-au hotarit sa le filmeze pe acestea si pe clientii lor, iar inregistrarile sa le posteze pe YouTube. Locuitorii de pe strada Montera, din centrul Madridului, amenintau sa treaca la fapte inca din luna aprilie. In urma cu doua saptamini au instalat camere ascunse, pentru a denunta ceea ce ei numesc "comertul cu carne vie din centrul Madridului". Grupul, autodenumit "Vecinosmontera", a trecut apoi la al doilea pas, publicind cele 39 de inregistrari pe YouTube. Scopul lor declarat este "denuntarea situatiei de degradare de pe aceasta strada si a pasivitatii municipalitatii fata de rezolvarea problemei prostitutiei". Postarile produse de "Vecinosmontera" au un succes moderat pe YouTube, cu 1.000-17.000 de vizualizari.

Agentia Spaniola de Protectie a Datelor a deschis o ancheta. "Aceasta practica mi se pare complet ilegala", declara directorul agentiei pentru cotidianul "El Pais", deoarece este vorba de aspecte ale vietii private ale unor persoane facute publice pe Internet. Daca din imaginile respective prostituatele si clientii lor pot fi recunoscuti, locuitorii strazii risca amenzi de pina la 600.000 de euro. De aceea, "Vecinosmontera" au decis sa evite filmarile cu zoom si sa blureze unele imagini.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.