Invinuit de complicitate la savarsirea a doua infractiuni de cumparare de trafic de influenta prevazuta de Legea 78/2000, Ioan Muresan, fost ministru al agriculturii, se afla in perioada in care se straduieste sa repuna, cap la cap, functie de asa-n
Invinuit de complicitate la savarsirea a doua infractiuni de cumparare de trafic de influenta prevazuta de Legea 78/2000, Ioan Muresan, fost ministru al agriculturii, se afla in perioada in care se straduieste sa repuna, cap la cap, functie de asa-numitele probe ale DNA la dosarul in care s-a cerut urmarirea penala, ca sa-si reaminteasca ce anume l-ar fi putut pune in situatia de a fi monitorizat, care au fost circumstantele legate de momentele in care s-au realizat inregistrarile unor convorbiri telefonice sau ambientale, sau poze care apar si ele intre copertile DNA, la Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Din aceasta incursiune in memoria fostului ministru, s-a conturat o poveste ale carei tente hazlii nu reusesc sa anuleze partea grava a unor aspecte ce dovedesc un mod de lucru special al DNA, care lasa loc interpretarilor si suspiciunii conform careia, la aceasta ora, se lucreaza cu o voalata institutie a provocarii, folosindu-se persoane invinuite care, mai devreme sau mai tarziu, intra sub clauza de impunitate. Contactat telefonic, Ioan Avram Muresan se afla in drum spre casa si a acceptat sa discute cu noi situatia in care se afla. Fostul ministru ne-a explicat:

„Incerc si eu sa-mi dau seama ce se intampla si cum de am ajuns in aceasta situatie in conditiile in care nu am fost complice cu nimeni la cumpararea de influenta a actualului ministru, Remes“. „M-am tot gandit . M-am vazut cu Remes, cu care sunt prieten de foarte multi ani, de trei ori in ultimul an. O data in Dorobanti, o data am luat masa cu el...trebuie sa-mi amintesc exact“, a adaugat fostul ministru.

Click aici pentru vizionarea a ceea ce DNA denumeste ,,flagrant".Imagini preluate de la TVR.
'A fost plantat pe langa mine, ca sa ma provoace tot timpul!>>
Muresan afirma ca abia acum si-a dat seama de faptul ca Gheorghe Ciorba, pe care, de asemenea, il stie foarte bine, a fost „plantat langa mine, tocmai ca sa ma provoace tot timpul, doar-doar o sa iasa ceva“.

Reporter. Cum anume plantat? Adica pus sa va monitorizeze?

Muresan: Da. Chiar mi-a aratat avocatul meu, la dosar, o declaratie a lui Ciorba, in care acesta scrie negru pe alb ca acopeta sa poarte pe el aparatura. E-adevarat ca mie mi se parea de mai multa vreme ca se poarta suspect si foarte insistent.

- Ce era asa suspect?

- Ma sicana cu tot felul de telefoane, eu ii spuneam suparat ca da, domne, ok, rezolvam... E destul de complicat de explicat. Mi-amintesc ca, odata, eram la Bucuresti si nu mai gasisem bilet la avion, Ciorba era si el acolo, are un baiat student la Drept in anul II, si mi-a zis ca ma duce el acasa. Noi am fost in bune relatii cu socrii fostei sotii, fostei lui sotii. Muresan sustine ca Ciorba, care i-a spus multe povesti de vremea in care facea trafic cu covoare la Istanbul si care, in discutiile de la Bucuresti la Satu Mare sau invers, cand faceau acest drum impreuna, aducea vorba mereu de Remes spunandu-i lui Muresan ca ar trebui sa-i spuna una sau alta despre ce face directorul X sau Y din institutie, e vecin cu el, cumparandu-si inca o casa la Firiza.

Distribuirea produselor, alta provocare 'voalata>> a lui Ciorba, s-a facut la Baia Mare


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.