Procurorul general al Romaniei l-a sesizat pe Traian Basescu pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de ministrul Decebal Traian Remes. Laura Codruta Kovesi ne-a declarat ca referatul de incepere a urmaririi penale, primit de la procurorul d
Procurorul general al Romaniei l-a sesizat pe Traian Basescu pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de ministrul Decebal Traian Remes. Laura Codruta Kovesi ne-a declarat ca referatul de incepere a urmaririi penale, primit de la procurorul de caz, este bine argumentat.
Surse judiciare sustin ca, in dosarul de la DNA, ar exista imagini cu Decebal Traian Remes, dar nu se stie inca daca, in aceste filmari, ministrul primeste bani drept mita si nici de la cine. Afaceristul Gheorghe Ciorba s-a autodenuntat ca mituitor, dar dupa inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Avram Muresan, sustinand ca i-ar fi dat bani lui Remes pentru a interveni in cazul unei licitatii.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi l-a sesizat pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de ministrul Decebal Traian Remes sub acuzatia de trafic de influenta. Kovesi ne-a declarat ca, „avand cele scrise in referat, cererea pentru inceperea urmaririi penale este intemeiata“. Tot ieri, premierul Tariceanu a fost informat oficial de procurorul general despre cercetarea lui Remes.

Informatii real e sau intoxicare?
Surse judiciare au declarat, ieri, corespondentului Mediafax, ca omul de afaceri Gheorghe Ciorba, originar din localitatea Certeze, judetul Satu Mare, a formulat un autodenunt in care a recunoscut ca i-ar fi dat 15.000 de euro, urmand sa ofere si un autoturism Audi Q7 si 100 de litri de palinca ministrului agriculturii, Decebal Traian Remes, cu complicitatea fostului ministru de resort Ioan Avram Muresan, dupa ce a aflat ca este in vizorul DNA si dupa ce s-a facut tranzactia. Asa se explica de ce Ciorba este invinuit de DNA pentru doua infractiuni de cumparare de influenta.
Omul de afaceri a fost audiat saptamana trecuta, la Satu Mare, de procurori ai structurii centrale a DNA. Aceleasi surse au spus ca la dosar exista imagini cu momentul in care omul de afaceri dadea plicul cu bani ministrului Remes, la Bucuresti, iar suma ar fi o recompensa pentru o licitatie organizata de Ministerul Agriculturii pentru lucrari silvice in sudul tarii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.