Intrat in febra preelectorala, avalansa scrutinurilor urmand a-i fi o mana cereasca, prevazatorul edil-sef al municipiului Ploiesti, pesedistul Emil Calota, a  accelerat procesul de „agoniseala“ a banilor „negri“ pentru
Intrat in febra preelectorala, avalansa scrutinurilor urmand a-i fi o mana cereasca, prevazatorul edil-sef al municipiului Ploiesti, pesedistul Emil Calota, a accelerat procesul de „agoniseala“ a banilor „negri“ pentru zilele „albe“ ale campaniilor electorale ce vor veni, astazi urmand sa patroneze o noua „masa cu dar“, o licitatie cu dedicatie, cadou ce va fi insusit de una dintre firmele amice si abonate, patronata de fiul unui fruntas PSD, urmand a depasi 300 miliarde de lei. Surse din cadrul primariei ne-au declarat, sub protectia anonimatului, ca societatea agreata pentru „reabilitarea scolilor“ se numeste Urban si apartine lui Radu Oprea, fiul fostului viceprimar social-democrat Nicolae Oprea.

Astfel, dupa ce, la presiunile externe si independente de vointa sa, a mai amanat impartirea „prajiturii“ de peste 10 milioane euro ce reprezenta licitatia referitoare la amenajarea noului sediu al primariei, primarul Ploiestiului, prin „serviciile specializate“ ale institutiei sustinute financiar din taxele si impozitele platite de contribuabili, s-a gandit ca ar fi cazul ca toate unitatile de invatamant preuniversitar din localitate sa suporte o „cosmetizare generala“. Asta, dupa ce o parte insemnata din scolile reprezentative ale urbei au trecut prin „mistria si canciocul“ diverselor firme de constructii agreate de edili si dupa ce aceleasi scoli au fost „redecorate la interior“ si dotate cu mobilier de catre firma fiicei freneticului gospodar. In ceea ce priveste licitatia care se va consuma astazi, 9 octombrie a.c., la ora 12.00, la doua ore dupa epuizarea termenului limita de depunere a ofertelor, aceasta, potrivit afirmatiilor surselor din cadrul primariei, cat si a reprezentantilor unor specialisti in domeniu, prezinta toate simptomele unei „licitatii cu dedicatie“.

'Munca voluntara>>
Contractul care face obiectul licitatiei cu pricina se refera la „inlocuiri tamplarie, refacere fatade si amenajare terenuri de sport la unitatile de invatamant preuniversitar din Ploiesti“. O initiativa edilitara care ofera o plaja „generoasa“ de desfasurare a talentului constructiv si de ajustare a viitoarelor facturi. Asta pentru ca, desi titulatura contractului face referire la lucrari de tamplarie si refacere a fatadelor unor scoli, in documentatia elaborata de primarie se specifica faptul ca „se solicita executia, in principal, a lucrarilor de tamplarie exterioara, reparare fatade“, dar include si „refacere trotuare, refacere sistem rutier pentru terenurile de sport“. Mai pe romaneste, pe langa inlocuirea cercevelelor, mai incap si ceva „montaje de borduri“ sau decorarea trotuarelor cu nelipsitele, dar rentabilele pavele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.