ALERTA. O scurgere de la un vagon plin cu peste 40 de tone de gaz petrol lichefiat, oprit in Gara Buzau, a pus pe jar Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta in noaptea de marti spre miercuri. Garnitura a fost izolata la marginea orasului, existand
ALERTA. O scurgere de la un vagon plin cu peste 40 de tone de gaz petrol lichefiat, oprit in Gara Buzau, a pus pe jar Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta in noaptea de marti spre miercuri. Garnitura a fost izolata la marginea orasului, existand pericolul producerii unei explozii. Defectiunea de la o vana a fost in cele din urma remediata. Traficul feroviar nu a fost perturbat. (Mihai Bunaziua)

16:12 - VIZITA
SIBIU. Printul Mostenitor Alois de Liechtenstein si Printesa Mostenitoare Sophie au fost oaspetii Capitalei Culturale Europene.
PROTESTE. O femeie s-a dezbracat si un barbat a amenintat ca isi da foc in fata Palatului Cotroceni, reclamand probleme sociale.


16:17 - INCIDENT
TIMISOARA. O ambulanta care se indrepta spre o urgenta la un pacient cardiac nu a mai ajuns la interventie din cauza unei guri de canal. Soferul a agatat capacul spart al canalului, volanul s-a blocat, iar masina a putut fi cu greu oprita. Nimeni nu a fost ranit, dar autospeciala nu mai poate fi folosita.
ALBA. Un barbat a scapat cu viata dupa ce masina pe care o conducea a fost lovita in plin de un tren. Potrivit politistilor, omul se afla la volanul unui autoturism Dacia si nu a oprit la semnalele luminoase si sonore ale unei treceri de cale ferata din zona localitatii Coslariu. Masina a fost avariata serios.


DNA - Fost director BCR, trimis in judecata
Fostul director al sucursalei Bancii Comerciale Romane (BCR) din Negresti Oas, judetul Satu-Mare, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie. El este acuzat ca a fost implicat in fraudarea unitatii bancare cu aproximativ 1,5 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, Stefan Mircea Pop ar fi acordat credite fara indeplinirea conditiilor legale catre mai multe firme administrate de cel de-al doilea acuzat deferit justitiei in acest caz, Mihai Nistor. (M.P.)


EVENIMENT - Festival folcloric la Slobozia
Cea de-a IV-a editie a Festivalului Concurs National al Tinerilor Interpreti "Ion Albesteanu" se desfasoara, incepand de astazi si pana la 21 septembrie inclusiv, la Slobozia. In cadrul manifestarii dedicate celui care a fost un mare dirijor, violonist si interpret al scenei romanesti sunt prezente voci deosebite ale muzicii populare. La 21 septembrie este programata si o expozitie ce cuprinde obiecte personale ale marelui artist. (R.R.)


ORASTIE - Casa spulberata de o explozie
O casa din Orastie a sarit in aer din cauza unei instalatii de gaz improvizate. Proprietarul, un barbat de 44 de ani, a fost internat la Spitalul Judetean din Deva cu arsuri de gradele 3 si 4. Viorel Caraban folosea o instalatie de gaz metan care nu avea racordurile bine izolate, iar explozia s-a produs de la o tigara aprinsa. Structura de rezistenta a casei a fost grav afectata. (Monalise Hihn)


PROPUNERE - Fara fast-food in scoli
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat ieri ca va incerca sa elimine vanzarea produselor fast-food in scoli sau in apropierea acestora. "Noi oricum ne-am adresa unui efect si nu unei cauze. Cauza pana la urma tine de educatia pe care acel copil o primeste", a spus ministrul. Prezent la Galati pentru a se intalni cu sefii inspectoratelor scolare din tara, Adomnitei a mers si spre Tecuci, pentru a vedea care sunt problemele cu care se confrunta scolile afectate de inundatii. (Daniel Mihalascu)


ORADEA - Investitie coreeana de 30 milioane euro
Consilierii locali oradeni si-au dat ieri acordul de principiu pentru realizarea unui complex industrial, alcatuit din patru fabrici, ce va produce monitoare LCD Samsung. Propunerea a venit din partea firmei coreene Hanil Electronics, care doreste sa investeasca circa 30 de milioane de euro si sa creeze peste 3.500 de locuri de munca. Coreenii intentioneaza sa inaugureze complexul in maximum un an, iar intreaga productie sa fie exportata in 16 state europene. (Teodora Ivan)


INMORMANTARE - Zi de doliu in orasul Zalau
Cei doi tineri care si-au pierdut viata saptamana trecuta, in urma exploziei provocate de o acumulare de gaze la un bloc din Zalau, au fost condusi pe ultimul drum de sute de oameni. Inmormantarea a fost amanata pana ieri pentru ca tatii celor doi, aflati la munca in strainatate, sa poata ajunge in tara, informeaza Mediafax. Rude, prieteni, colegi ai adolescentei de 14 ani si ai baiatului de 20 de ani au parcurs pe jos drumul de la blocul distrus pana la cimitir. Circulatia rutiera a fost blocata.


ANCHETA - Dealer de canabis la 14 ani
Cinci adolescenti din Alba, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, sunt acuzati de politisti ca au pus la punct o adevarata retea de distributie de canabis, transmite Mediafax. Tinerii se aprovizionau dintr-o cultura spontana pe care au descoperit-o in vacanta si unde au fost gasite peste 300 de kilograme de plante. Cei cinci, vecini de cartier, le-au declarat anchetatorilor ca au incercat sa vanda drogurile dupa o metoda folosita de adevaratii dealeri, vazuta intr-o emisiune de televiziune. (L.D.)


OFTALMOLOGIE - Centre pentru glaucom
Un centru destinat diagnosticarii si monitorizarii persoanelor susceptibile de glaucom a fost inaugurat ieri in cadrul Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Este singurul centru de acest gen din Capitala, dar alte doua au fost deschise in aceasta luna la Iasi (in cadrul Spitalului Universitar "Sf. Spiridon") si la Craiova (in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta). Consultatiile se acorda pe baza unei trimiteri de la medicul specialist si sunt gratuite pentru pacientii asigurati. Centrele dispun de aparatura moderna, care asigura o diagnosticare corecta si precoce a glaucomului. (Steluta Indrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.