Centura Bucuresti va costa peste 2 miliarde de euro Costul lucrarilor pentru partea de nord si de sud a soselei de centura a Bucurestiului s-a triplat in perioada 2004-2007, la doua miliarde de euro, fata de intervalul 2002-2004, cand au fost re

Centura Bucuresti va costa peste 2 miliarde de euro Costul lucrarilor pentru partea de nord si de sud a soselei de centura a Bucurestiului s-a triplat in perioada 2004-2007, la doua miliarde de euro, fata de intervalul 2002-2004, cand au fost realizate studiile de fezabilitate, din cauza avansului preturilor la terenurile ce vor fi expropriate. Lucrarile pentru extinderea la patru benzi a centurii de nord a Capitalei vor costa 253 de miloane de lei, lucrarile fiind executate pe trei tronsoane ce urmeaza sa fie finalizate in 2009. ­(Ovidiu ­Marincea) BERD vrea sa participe la finantarea Nabuco Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este interesata sa participe la finantarea proiectului conductei Nabucco, a declarat ieri directorul adjunct al biroului BERD din Romania, Serban Ghinescu. „Suntem interesati sa participam la finantarea proiectului de realizare a gazoductului Nabucco, atunci cand va fi cazul", a spus oficialul BERD. Acesta a precizat ca toate discutiile referitoare la o suma concreta pe care BERD ar dori sa o investeasca in proiectul gazoductului Nabucco sunt ipotetice. „Regula interna a BERD este sa finantam maximum 35% din valoarea proiectelor care ne intereseaza", a spus Ghinescu. (NewsIn)

AVAS scoate la vanzare SC Olimp SA Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va organiza o licitatie cu strigare pentru vanzarea pachetului de 54,025% din actiunile SC Olimp Estival 2002 SA, se arata intr-un comunicat al institutiei. AVAS a stabilit pretul de pornire pentru pachetul de 17.460.577, adica 54,025% din actiunile SC Olimp Estival 2002, la 4,125 lei/actiune, costul total de vanzare ridicandu-se la 72.024.880, 125 lei. (NewsIn)

70% din centrele comerciale se vor finaliza la termen Pe piata de retail din Romania au fost anuntate in prezent 100 de centre comerciale ce urmeaza a fi inaugurate pana in 2009-2010, doar 70% din acestea avand insa sanse reale pentru a fi finalizate, deoarece in urmatorii ani vor aparea si primele esecuri pe acest segment, sustin analistii Eurisko. „Cred ca doar 60-70% din centrele comerciale anuntate in Romania se vor finaliza, restul de 30% fie nu vor mai fi construite, fie isi vor schimba destinatia initiala si se vor trnsforma in proiecte rezidentiale sau de birouri. Piata va fi suprasaturata si in patru-cinci ani sau chiar mult mai devreme vom asista la esecuri in domeniu", a declarat acount manager retail department Eurisko, Daniel Nistor. (Ovidiu Marincea)

Piata cimentului, 880 milioane euro in 2008 Piata romaneasca de ciment ar putea creste cu peste 10% in 2008, pana la 880 milioane de euro, ajungand la o productie de 11 milioane de tone, a declarat presedintele si directorul general al Lafarge Ciment Romania, Philippe Questiaux.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.