Presedintii Romaniei si Republicii Bulgaria, Traian Basescu si Gheorghi Parvanov, au fost primiti miercuri la pranz de regele Albert al II-lea al Belgiei si regina Paola, cei doi sefi de stat aflandu-se la Bruxelles cu ocazia deschiderii oficiale a F
Presedintii Romaniei si Republicii Bulgaria, Traian Basescu si Gheorghi Parvanov, au fost primiti miercuri la pranz de regele Albert al II-lea al Belgiei si regina Paola, cei doi sefi de stat aflandu-se la Bruxelles cu ocazia deschiderii oficiale a Festivalului 'Europalia', informeaza Rompres.
Dupa intrevederea privata care a avut loc la resedinta regala - Castelul Laeken - presedintii celor doua tari urmau sa participe la deschiderea oficiala a festivalului.
Cu acest prilej, sustin alocutiuni presedintele 'Europalia', Baron de Keersmaeker, comisarul general al festivalului, Pat Cox, presedintiei Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, si profesorul Ronald Recht, comisar al expozitiei.
In cursul serii, presedintii Basescu si Parvanov vor asista la concertul inaugural oferit de Romania si Bulgaria, din partea Romaniei urmand sa sustina un recital Orchestra Filarmonicii 'George Enescu', dirijata de Horia Alexandrescu.
In delegatia oficiala este prezent si presedintele Institutului Cultural Roman, Horia Roman Patapievici.
'Europalia' este festivalul bianual de cea mai mare anvergura din Bruxelles. De obicei, la fiecare editie este invitata cate o tara partenera care expune varful creatiei sale artistice intr-o serie de expozitii si evenimente. Anul acesta, avand in vedere ca s-au implinit 50 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, au fost invitate toate cele 27 de state membre. Invitate de onoare sunt Romania si Bulgaria, pentru a marca prima lor participare in calitate de state membre UE, motiv pentru care au fost invitate la nivel de sefi de stat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.