Autoritatile considera ca este necesara dublarea valorii politelor la asigurarea obligatorie a locuintei. Potrivit reprezentantilor Ministerului Internelor, pentru ca programul privind aceste asigurari sa fie eficient ar trebui ca primele de asigura
Autoritatile considera ca este necesara dublarea valorii politelor la asigurarea obligatorie a locuintei. Potrivit reprezentantilor Ministerului Internelor, pentru ca programul privind aceste asigurari sa fie eficient ar trebui ca primele de asigurare sa fie dublate sau sa fie introdusa o fransiza de 5-10%. Fransiza reprezinta partea din valoarea daunelor care va fi suportata de asigurat. Primele de asigurare s-ar putea majora de la 10 la 20 de euro pentru cladirile din clasa B (paianta, chirpici - foto, lemn etc.), respectiv de la 20 la 40 de euro pentru cladirile din clasa A (caramida, beton armat etc.). Proiectul Legii asigurarii obligatorii a locuintelor ar putea fi adoptat de parlament in curand si va intra in vigoare peste circa 6 luni, probabil in aprilie 2008.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.