„Ministrii" este prima sectiune din cele zece care intra in competitia „Zece pentru Romania". La precedentele doua editii mai multe nume au aparut in ambele clasamente.M. Musca si M. R. Ungureanu au fost cistigatori
la sectiunea „ministri" In 2005, Mona Musca, detinatoarea de la acea vreme a portofoliului Culturii, a fost desemnata cel mai performant ministru. De altfel, fosta liberala a fost, la editia inaugurala a campaniei „Zece pentru Romania", una dintre vedetele competitiei: a mai cistigat pozitia de lider in competitia pentru „cel mai bun parlamentar" si a iesit pe pozitia a doua in ierarhia celor mai buni politicieni, dupa actualul sef al statului, Traian Basescu. In 2006, lider al clasamentului celor mai buni ministri este Mihai Razvan Ungureanu, devenit intre timp, si el, fost ministru de Externe. M.R. Ungureanu s-a regasit, de altfel, si in editia din 2005 a campaniei „Zece pentru Romania", cind s-a clasat pe pozitia a patra. Exista mai multe nume de ministri care se regasesc in ambele ierarhii. Mai mult decit atit, exista doi ministri care au ocupat la ambele editii aceleasi pozitii in clasamentul final. Astfel, de fiecare data, Monica Macovei, cel mai apreciat ministru al executivului Tariceanu I, s-a clasat de fiecare data pe pozitia a doua. Locul 3 i-a revenit, de asemenea in ambele editii, lui Gheorghe Flutur, fost membru PNL, actualmente membru al PLD.

Pe de alta parte, clasarile de pe locurile 9 si 10 din 2005 si-au inversat pozitiile intre ele in 2006: este vorba despre Eugen Nicolaescu si de Sulfina Barbu. Fata de editia din 2005, cind s-au clasat pe locul 4, respectiv 6, Vasile Blaga si Codrut Seres au coborit cite o pozitie in ierarhiile din anul urmator. In cele doua clasamente au mai aparut: Anca Boagiu, Radu Berceanu, Teodor Atanasiu, Ionut Popescu si Mircea Miclea.

Intrucit a fost obligat sa isi depuna demisia in 2007, Ungureanu pastreaza si pentru editia din acest an sanse de a se regasi printre pri-mii zece ministri, regulamentul competitiei dind drept de participare si ministrilor din guvernul Tariceanu I. Prin urmare, editia din acest an este cea in care primii zece ministri vor fi alesi dintr-un „bazin" extins: ministri din guvernul Tariceanu I, ministri din guvernul Tariceanu II, plus ministri care au ajuns in Executiv in urma remanierilor echipei guvernamentale.

Afla de ce a plecat M.R. Ungureanu din guvernul Tariceanu pe www.cotidianul.ro/select