Guvernul Romaniei aloca 30 de milioane de lei pentru inceperea constructiei Catedralei Neamului, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. Anuntul a fost facut public dupa ceremonia de semnare a protocolului de cooperare dintre Guvern si Pat
Guvernul Romaniei aloca 30 de milioane de lei pentru inceperea constructiei Catedralei Neamului, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. Anuntul a fost facut public dupa ceremonia de semnare a protocolului de cooperare dintre Guvern si Patriarhia Romana. "Fac publica subscriptia pentru asigurarea sumei necesare inceperii construirii Catedralei Neamului. Am decis sa contribuim cu 30 de milioane de RON, aproximativ 10 milioane de euro", a adaugat primul ministru. Noul Patriarh al Romaniei, Prea Fericitul Daniel si seful Executivului au semnat un protocol de cooperare intre Guvern si Patriarhia Romana. Documentul are in vedere sprijinirea persoanelor defavorizate, dar presupune si simplificarea procedurilor de cooperare intre cele doua institutii in derularea unor proiecte sociale. Potrivit reprezentantilor Patriarhiei, documentul va avea efecte concrete, mai ales in privinta rezolvarii problemelor cu care se confrunta romanii defavorizati, copiii abandonati de familii. Astfel, se va reconfirma rolul Bisericii Ortodoxe Romane in rezolvarea unor astfel de probleme.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.