Partidul Social Democrat a initiat motiunea de cenzura pentru a demola un guvern ingenuncheat care blocheaza, in primul rand, absorbtia fondurilor europene, a declarat, miercuri, de la tribuna Parlamentului, presedintele PSD, Mircea Geoana.

Partidul Social Democrat a initiat motiunea de cenzura pentru a demola un guvern ingenuncheat care blocheaza, in primul rand, absorbtia fondurilor europene, a declarat, miercuri, de la tribuna Parlamentului, presedintele PSD, Mircea Geoana.

Liderul social-democrat i-a indemnat pe colegi sai sa voteze in favoarea motiunii de cenzura, 'pentru ca tara o cere'.

"Ne aflam intr-un moment important pentru tanara noastra democratie, intr-un moment crucial pentru prezentul si viitorul natiunii noastre, in care, dupa 1.000 de zile de guvernare haotica, de scandal, avem o sansa sa dam tarii un nou inceput. Avem un guvern care nu este numai incompetent, ci are si o agenda de dreapta esuata. (...) Am initiat motiunea de cenzura nu doar pentru ca avem in fata un guvern slab, incompetent si fara sustinere parlamentara, ci pentru ca aceasta slabiciune impiedica Romania sa aiba acces la investitiile de care avem nevoie cu disperare, iar cel mai revoltator este incapacitatea de a aduce in Romania fondurile europene de care avem nevoie", a subliniat Mircea Geoana.

El a acuzat jocurile politicianiste 'foarte inguste' si intoxicarile din ultima perioada pe tema motiunii de cenzura.

"Au incercat diversi, inclusiv prin intermediul presei, sa insinueze ca motiunea de cenzura ar avea un scop de santaj politic si nu de constructie politica. (...) Aceasta motiune nu este doar o actiune fireasca a opozitiei - sa demoleze un guvern ingenuncheat. Nu vom mai avea niciun program de guvernare, ci politica cu geometrie variabila care nu este benefica pentru tara. Intr-o democratie consolidata, acest moment nu ar fi trebuit sa aiba loc. Guvernul fie mergea la Parlament si isi cauta o majoritate transparenta, fie spunea 'multumim frumos, atat am putut face si plecam acasa' ", a afirmat Mircea Geoana.

Odata cu depunerea motiunii de cenzura, presedintele PSD crede ca trebuie gandita o noua alternativa la guvernare, pentru ca "se va pune capat unei guvernari de dreapta".
"Si promovarea pe care o avem astazi sau maine este ce punem in loc si daca oferim in urmatoarele 500 de zile un guvern care stie sa conduca, nu impins de la spate, proiectele sociale de care cetatenii au nevoie", a afirmat liderul PSD.

Mircea Geoana si-a indemnat colegii din Parlament, indiferent de partidul din care fac parte, sa voteze in conformitate "cu dorintele celor care i-au trimis in forul legislativ".

In opinia sa, tonul adoptat de el la tribuna Parlamentului nu a fost "vitriolic, pentru ca sunt oameni de isprava in Guvern, dar si ministri incompetenti".
"Sunt convins ca votantii altor partide, inclusiv cele care ezita sa voteze motiunea de cenzura, cred ca spun 'ajunge'. Este momentul sa punem capat acestui guvern de dreapta. Avem nevoie de politici pentru scoli si spitale, de sprijin pentru pensionari, avem nevoie sa punem familia pe primul loc. Aceasta motiune de cenzura trebuie votata pentru ca tara o cere", a subliniat presedintele PSD.

Cel mai mare esec al Guvernului este legat de absorbtia fondurilor europene, necesare pentru modernizarea accelerata a tarii si pentru reducerea decalajelor care ne separa de statele membre ale Uniunii Europene, a declarat miercuri, in fata Parlamentului, liderul PSD, Mircea Geoana.

El a sustinut ca, de fapt, Romania a devenit contributor net din punct de vedere al fondurilor europene, finantand state si economii mai dezvoltate din UE. Chiar si acest motiv - zero la suta absorbtie a fondurilor europene - ar fi suficient pentru ca motiunea sa fie aprobata de cele doua Camere, a subliniat Mircea Geoana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin