Plenul Parlamentului a finalizat miercuri, in jurul orei 17,00, dezbaterile privind motiunea de cenzura initiata de Partidul Social Democrat. Presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a prezentat parlamentarilor procedura de vot, reamintind ca votul
Plenul Parlamentului a finalizat miercuri, in jurul orei 17,00, dezbaterile privind motiunea de cenzura initiata de Partidul Social Democrat. Presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a prezentat parlamentarilor procedura de vot, reamintind ca votul este secret si se exprima prin bile. 232 de voturi sunt necesare in Parlament pentru ca motiunea de cenzura a PSD sa fie adoptata. Pe hartie cel putin, social-democratii, PD si PLD aduna cu 18 voturi mai mult decat opozantii motiunii. In practica insa, lucrurile pot sta cu totul altfel. Din totalul celor 462 de parlamentari, mai mult de jumatate apartin celor trei partide politice care sprijina motiunea. PSD are cei mai multi, 146, PD are 77 de parlamentari, iar PLD - 27. Cele trei formatiuni totalizeaza 250 de voturi. Dar nu toate sunt certe in favoarea motiunii, intrucat multi parlamentari ar putea sa ignore directivele de partid.

De cealalta parte a baricadei sunt: PNL cu 78 de parlamentari, UDMR cu 32, PC cu 25 si grupul parlamentar al minoritatilor, altele decat cea maghiara, cu 18 mandate. In total, cele patru grupuri parlamentare strang 153 de voturi. Insuficiente pentru ca motiunea sa fie respinsa.

Sub semnul intrebarii raman voturile senatorilor si ale deputatilor independenti. Este vorba de 15 parlamentari independenti, al caror vot nu se stie in ce directie va merge. Numarul lor este insuficient pentru a inclina decisiv balanta intr-o directie sau alta.

Cele 44 de mandate detinute de PRM in Parlament nu schimba cu nimic situatia, pentru ca parlamentarii acestei formatiuni au spus ca se abtin de la vot.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.