Handbalul feminin romanesc a revenit in Liga Campionilor dupa sase ani, in urma succesului echipei Oltchim Rm.Valcea la turneul organizat la finele saptamanii trecute. Despre aceasta performanta, precum si despre evolutiile altor formatii de club si
Handbalul feminin romanesc a revenit in Liga Campionilor dupa sase ani, in urma succesului echipei Oltchim Rm.Valcea la turneul organizat la finele saptamanii trecute. Despre aceasta performanta, precum si despre evolutiile altor formatii de club si ale nationalei masculine, care a sustinut primul meci sub conducerea antrenorului Aihan Omer, am discutat cu Mihai Marinescu, secretar general al federatiei de specialitate.

- Cum apreciati rezultatul obtinut de fetele de la Oltchim?
- Calificarea campioanei tarii noastre in grupele principalei competitii continentale feminine este o performanta excelenta, pe care o asteptam de cativa ani. Tin sa le felicit pe jucatoare si pe antrenori, precum si pe toti cei care au contribuit la excelenta organizare a acestui important turneu. Nutresc speranta ca Oltchim va trece de faza grupelor, unde este favorita, alaturi de danezele de la Viborg, fara a neglija sansele campioanei Ungariei, Ferencvaros Budapesta.
- Pot ajunge fetele lui Tadici si Popa Sevisteanu in fazele superioare ale Ligii?
- Desi lotul este bine structurat pe posturi, consider ca e prematur sa dau un pronostic in privinta sanselor de a promova cat mai sus, avand in vedere valoarea catorva posibile adversare. Judecand la rece, Oltchimul, cu atatea vicecampioane mondiale in lot, poate si trebuie sa confirme la actuala editie a Ligii Campionilor.
- Ce program are nationala feminina pana la Mondialele din Franta?
- Pregatirea se va relua luni la Cheile Gradistei, langa Bran, iar dupa cateva zile de refacere, nationala va pleca la Cupa Mondiala din Danemarca. Va urma Trofeul Carpati de la Cluj-Napoca, unde vor intalni Spania, Croatia si Congo, iar la sfarsitul lui noiembrie va decola spre Dijon, unde vor avea loc meciurile din faza grupelor Campionatelor Mondiale.
- Care este obiectivul acestei reprezenative?
- Calificarea la JO de la Beijing, care presupune una sau trei etape. Prima s-ar materializa prin ocuparea primului loc la CM din Franta, iar celelalte presupun clasarea pe locurile 2-5 la aceasta editie si apoi pe locurile 1-3 la turneul preolimpic de anul viitor, care ar putea fi organizat de tara noastra.
- V-a multumit evolutia reprezentativei masculine in compania Germaniei?
- Meciul cu campioana lumii a fost binevenit pentru echipa pregatita de noul antrenor Aihan Omer. Sunt demne de retinut daruirea, modul de abordare a partidei si increderea pe care au capatat-o ca pot invinge orice adversar cand se concentreaza, iar lucrurile se desfasoara pe teren cum au decis tehnicienii. A fost un test util, apreciat nu numai de noi, ci si de oficialii si antrenorii germani, care au avut cuvinte de lauda despre evolutiile handbalistilor nostri.
- Ce urmeaza pentru baietii lui Aihan Omer?
- Traditionalul Trofeu Carpati, care va fi organizat in premiera la Drobeta Turnu-Severin, in perioada 26-28 octombrie, cu echipele Macedoniei, Muntenegrului, Macedoniei si Romaniei, care vor veni cu cele mai bune loturi. Tinem sa multumim Primariei din aceasta localitate pentru sprijunul acordat in organizarea acestui important turneu, care precede participarea nationalei masculine la meciurile din grupa preliminara pentru play-off-ul Campionatelor Mondiale. Pe care dorim sa le incheie cu fruntea sus, ca si barajul pentru campionatele lumii ce va avea loc in cursul lunii iunie 2008, revenind astfel, dupa multi ani, in elita mondiala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.