Urmasul industriasului Max Auschnit a renuntat gratuit la circa 20 de case asupra carora avea drept de proprietate in localitatea caraseana Ohaba Ferdinand.

Fiul marelui industrias interbelic Max Auschnit, Steven, si familia sa se afla in
Urmasul industriasului Max Auschnit a renuntat gratuit la circa 20 de case asupra carora avea drept de proprietate in localitatea caraseana Ohaba Ferdinand.

Fiul marelui industrias interbelic Max Auschnit, Steven, si familia sa se afla in vizita in Timis si Caras-Severin, judete unde au revendicat mai multe proprietati. Prezenta sa in localitatea Ohaba Ferdinand (fostul oras Otelu Rosu) a adus bucurie in randul a 20 de familii, care de cativa ani stateau cu frica in san ca trebuie sa isi paraseasca micutele case. "Urmare a vizitei efectuate la Otelu Rosu, acesta a luat contact cu persoanele care locuiesc in cele aproximativ 20 de case de pe strada Otelarilor asupra carora dl Auschnit are drept de redobandire in urma Legii 10. In urma discutiilor avute cu aceste persoane si cu autoritatile locale, domnia sa a hotarat sa renunte cu titlu gratuit la aceste proprietati in favoarea persoanelor care locuiesc in ele", a declarat Daniel Olariu, purtatorul de cuvant al Societatii Anonime Forestiere din Nadrag. "Urmasul lui Max Auschnit avea sentinta definitiva asupra acelor imobile. Este vorba de niste case din fosta colonie. Nu e o zona de interes, nici nu erau bine intretinute. Oamenii si-au mai facut anexe pe langa case", a declarat viceprimarul Dragos Enache. Acesta spune ca, de cand s-a dat sentinta de retrocedare, nu li s-au mai perceput chirii locatarilor si ca de circa trei ani oamenii asteptau sa aiba discutii cu urmasul familiei Auschnit. Ceremonia de inmanare a documentului de renuntare din partea familiei Auschnit va avea loc astazi, la Ohaba Ferdinand.

>> InvestiTii
Urmasii familiei au anuntat ca vor sa aduca investitori in mase plastice din America in zona Resitei. In Timis, familia Auschnit revendica peste 11.000 de hectare de padure. Alte proprietati importante revendicate sunt Uzinele Metalurgice Titan Nadrag - Calan, Uzinele si Domeniile Resitei, casa lui Max Auschnit.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.