EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a intrat in Romania si pe piata asigurarilor. Pentru urmatorii cinci ani, grupul financiar elen vizeaza plasarea pe primele locuri, atat pe piata asigurarilor de viata, cat si pe cea a asigurarilor gene
EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a intrat in Romania si pe piata asigurarilor. Pentru urmatorii cinci ani, grupul financiar elen vizeaza plasarea pe primele locuri, atat pe piata asigurarilor de viata, cat si pe cea a asigurarilor generale. EFG Eurobank a infiintat, in februarie 2007, societatile EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata. Acestea au primit autorizatia de functionare sase luni mai tarziu, iar la 1 septembrie si-au inceput oficial activitatea, furnizand programe de asigurare destinate celor care au contractat credite de la Bancpost.
"Intrarea pe piata din Romania este motivata si de conditiile macroeconomice. PIB-ul creste de la an la an, inflatia a atins in 2006 cel mai scazut nivel dupa anul 1989, iar investitiile cunosc o dinamica impresionanta, atingand 9,08 miliarde de euro in 2006", a afirmat directorul general al grupului EFG Eurolife, Alexander Sarrigeorgiou. Piata romaneasca de asigurari, atractiva pentru investitori In acelasi timp, gradul de penetrare a asigurarilor in Romania este inca redus, de aproximativ 2% din PIB, fata de o medie de 9% in Uniunea Europeana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.