EFG Eurobank doreste sa se plaseze in topul asigurarilor de viata din Romania si sa obtina pozitionarea ca jucator principal pe zona asigurarilor generale, in urmatorii cinci ani, au declarat reprezentantii grupului.
In luna februarie a acestui
EFG Eurobank doreste sa se plaseze in topul asigurarilor de viata din Romania si sa obtina pozitionarea ca jucator principal pe zona asigurarilor generale, in urmatorii cinci ani, au declarat reprezentantii grupului.
In luna februarie a acestui an, EFG Eurobank a infiintat societatile EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata, acestea primind autorizatia de functionare sase luni mai tarziu, iar la 1 septembrie si-au inceput activitatea.
"Intrarea pe piata din Romania este motivata si de conditiile macroeconomice. PIB-ul creste de la an la an, inflatia a atins in 2006 cel mai scazut nivel dupa anul 1989, iar investitiile cunosc o dinamica impresionanta, atingand 9,08 miliarde euro in 2006", a afirmat directorul general al grupului EFG Eurolife, Alexander Sarrigeorgiou. Totodata, gradul de penetrare a asigurarilor in Romania este inca redus, circa 2% din PIB, fata de o medie de 9% in Uniunea Europeana.
Anita Nitulescu, seful operatiunilor EFG Eurolife in Romania, considera ca parteneriatul cu Bancpost consta in transformarea fiecarei sucursale intr-un punct unic de furnizare de servicii financiare integrate. "Pe termen mediu si lung vom dezvolta si alte canale de distributie, si anume brokeri si consultanti", a afirmat Nitulescu. Potrivit directorului general al grupului EFG Eurolife, Alexander Sarrigeorgiou, compania intentioneaza sa intre in Romania si pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul 3), mai ales ca Bancpost este prezenta deja pe piata pensiilor private obligatorii (Pilonul 2). Totodata, in functie de forma finala a legii asigurarii obligatorii a locuintei, grupul elen va decide o eventuala implicare si in acest sector. Piata asigurarilor a urcat anul trecut cu 33% fata de 2005, la peste 1,6 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.