Nu ma voi referi in aceste randuri la tulburatorul, multipremiatul film al lui Cristian Nemescu, "California Dreamin' (Nesfarsit)", cu un Razvan Vasilescu si Armand Assante absolut formidabili (o voi face intr-alta parte). Vreau doar sa-mi exprim tem
Nu ma voi referi in aceste randuri la tulburatorul, multipremiatul film al lui Cristian Nemescu, "California Dreamin' (Nesfarsit)", cu un Razvan Vasilescu si Armand Assante absolut formidabili (o voi face intr-alta parte). Vreau doar sa-mi exprim temerea ca dupa atatea luni (13) de urmarire penala a cetateanului englez de origine pakistaneza Ali Imran, cauzatorul accidentului in care si-au pierdut viata Cristian Nemescu, sunetistul Andrei Toncu si taximetristul Andrei Arustei, procesul demarat de curand s-ar putea tergiversa la nesfarsit din pricina unor chichite avocatesti. Si n-am cum sa nu ma duc cu gandul la o alta crasa nedreptate inregistrata nu cu multa vreme in urma in cazul prietenului nostru Teo Peter, ucis in acelasi stil criminal si iresponsabil, de un ciumete puscas marin american, scos imediat pe sestache din Romania si judecat, chipurile, undeva la dracu-n praznic, prin SUA. Asta probabil pentru ca toti arogantii astia care ne vin prin tara si ne omoara conationalii considera victimele romanesti drept "pagube colatorale" fata de care nu au nici o responsabilitate.
E timpul sa reactionam, sa aratam ca avem o justitie in Romania, nu o Themis care-si scoate pe furis banda de pe un ochi spre a vedea ce si cat i se ofera. E timpul sa fim solidari, macar postum, cu Cristi, si cei care l-au cunoscut si cei care nu putem acum decat sa-i admiram filmul. Si poate ca si presedintele nostru jucator ar trebui sa aiba, cu finetea pe care, pe bune, i-o cunoastem, sa aiba, zic, sugestia ridicarii gardului dintre judecatorii romani si tot felul de venetici bezmetici cu aere ce confunda Bucurestiul cu un poligon de incercare a cailor putere, fiindca daca Domnia-Voastra, dle presedinte, circuland regulamentar pe dreapta, ati fi - Doamne fereste! - accidentat de un prostanac pe stanga, ce-ati face?
Daca nu i se va face dreptate, Cristian Nemescu va fi ucis a doua oara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.