Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discuta astazi de la ora 10 pe marginea Raportului privind controlul asupra activitatii DNA. Controlul a vizat perioada 1 ianuarie 2006-1 iunie 2007 si a fost efectuat de Inspecti
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discuta astazi de la ora 10 pe marginea Raportului privind controlul asupra activitatii DNA. Controlul a vizat perioada 1 ianuarie 2006-1 iunie 2007 si a fost efectuat de Inspectia Judiciara a CSM.
Raportul a fost transmis pe 10 septembrie procurorului-sef al DNA, Daniel Morar, ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, si membrilor Sectiei pentru procurori a CSM. Parti din respectivul raport au ajuns in presa inainte ca DNA sa-si expuna punctul de vedere fata de faptele constatate. Acest lucru a condus la un adevarat razboi intre DNA-CSM si ministrul Chiuariu. Cel din urma a facut publice date confidentiale din dosarele aflate in lucru la DNA, bazandu-se pe mai multe sesizari cuprinse in Raportul CSM. Fara sa mai astepte concluziile procurorilor, Chiuariu a solicitat excluderea din magistratura a doi procurori anticoruptie, printre care si Doru Tulus. De avizul de astazi al Sectiei pentru procurori a CSM depinde pastrarea sau nu in functie a lui Doru Tulus, procurorul care se ocupa de dosarele lui Relu Fenechiu, Dan Voiculescu, Marko Bela, dar si Posta Romana, in care este implicat ministrul Tudor Chiuariu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.