Stelistii au inceput neasteptat de dezinvolt partida cu londonezii de la Arsenal, ratand doua bune ocazii in chiar startul partidei prin Dica si Vali Badea, la ultima dintre acestea chiar inscriindu-se, dar golul fiind anulat din cauza pozitiei de of
Stelistii au inceput neasteptat de dezinvolt partida cu londonezii de la Arsenal, ratand doua bune ocazii in chiar startul partidei prin Dica si Vali Badea, la ultima dintre acestea chiar inscriindu-se, dar golul fiind anulat din cauza pozitiei de ofsaid in care se afla atacantul roman. Opurtunitatile ros-albastrilor n-au parut sa-i descumpaneasca pe "tunari", care venind din postura de mare revelatie si chiar lideri ai campionatuluii din Premier League, erau convinsi ca vor avea o opozitie nostima, acestia preluand treptat controlul asupra mijlocului terenului, pasand estetic, construind oarecum inteligent, insa neizbutind, totusi, sa lase impresia acelei superputeri fotbalistice la care ne asteptam cu totii.
Din toata aceasta autosuficienta a copiilor lui Arsene Wanger in aceste prime 45 de minute nu s-ar putea consemna decat controversata faza din minutul 38, cand columbianul din poarta Stelei, Zapata, a prins o minge dincolo de linia portii dupa o centrare de pe partea dreapta a bielorusului Alexander Hleb.
Repriza secunda a inceput in aceeasi nota de dominare, in limitele decentei, a echipei steliste. Cu un Romeo Surdu aflat la cel mai important, dar si la cel mai concludent meci al plapandei sale cariere, elevii lui Pedrazzini s-au mentinut intr-o initiativa care pana si pe ei i-a luat prin surprindere, la cea mai importanta dintre acestea, prin minutul 70, plavanul de Victoras Iacob, scapat liber cu portarul "tunarilor", Almunia, alegand sa suteze de la 20 de metri, aiurea, in loc sa-i paseze amintitului Surdu, aflat intr-o ideala pozitie centrala. S-ar putea spune ca aici s-a consumat momentul psihologic al meciului, intrucat la putin timp dupa aceea britanicii reusesc sa deschida scorul prin olandezul Van Persie, sut sub bara portii lui Zapata din centrul careului dupa o pasa a togolezului Adebayour. Din acest moment se poate spune ca meciul n-a prea mai contat. Romanii au incercat, in limita propriilor posibilitati, sa fie obraznici in apropierea portii adverse, insa acest lucru a a aparut drept unul sortit zadarniciei, mai ales in conditiile in care asa-zisii jucatori de constructie, Nicolae Dica si Rica Neaga au fost cei mai neinspirati actori de pe teren, indeosebi in conditiile in care unii dintre coechipierii lor au reusit, sau macar au incercat, sa faca meciul vietii. Din nefericire, flacaii lui Gigi Beali au ratat o mare oportunitate de a obtine puncte in aceasta grupa dificila, mai ales in perspectiva deplasarii de la Sevilla de pe 24 octombrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.