Grupul belgian KBC, cu activitati in sectorul bancar si de asigurari, va achizitiona 75% din titlurile Bancii Economice si de Investitii din Bulgaria (EIBank), pentru 295 de milioane de euro, transmite Reuters, citat de Mediafax. Oficialii KBC au dec
Grupul belgian KBC, cu activitati in sectorul bancar si de asigurari, va achizitiona 75% din titlurile Bancii Economice si de Investitii din Bulgaria (EIBank), pentru 295 de milioane de euro, transmite Reuters, citat de Mediafax. Oficialii KBC au declarat ca tranzactia se va incheia pana la sfarsitul anului, iar presedintele consiliului de administratie al EIBank, Tzvetelina Borislavova, va pastra o participatie de 22,3%. Banca belgiana a anuntat ca EIBank va incheia un parteneriat cu DZI Insurance, liderul pietei bulgare a asigurarilor pe care l-a preluat anul acesta.
"Prin formarea acestui parteneriat, DZI Insurance si EIBank vor face parte din ceea ce ar putea deveni cel mai mare grup diversificat din sectorul financiar bulgar", a afirmat seful pentru operatiunile KBC din centrul si estul Europei si din Rusia, Jan Vanhevel.
Piata din centrul si estul Europei inseamna pentru KBC cea de-a doua prioritate, dupa Belgia, banca belgiana fiind una dintre primele institutii financiare din vestul Europei care au investit in aceasta regiune. Surse apropiate tranzactiei au declarat anterior ca si banca spaniola La Caixa a lansat o oferta pentru banca bulgara.
EIBank, infiintata in 1994, detine cea de-a cincea retea de distributie ca marime din Bulgaria, conform declaratiilor KBC. In Romania, KBC a achizitionat la finele anului trecut pachetul majoritar de actiuni al companiei Romstal Leasing, pentru 70 de milioane de euro.
Tranzactia a fost finalizata in luna martie a acestui an. Totodata, KBC Securities a preluat Swiss Capital, a doua mare companie independenta de brokeraj de pe piata romaneasca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.