Studentii la cinematografie incep anul universitar cu un eveniment de exceptie: renumitul regizor chilian Luis R. Vera, cel care a studiat arta cinematografica cu nu mai putin celebrul Geo Saizescu, revine in Romania sa-si prezinte viitorilor creator
Studentii la cinematografie incep anul universitar cu un eveniment de exceptie: renumitul regizor chilian Luis R. Vera, cel care a studiat arta cinematografica cu nu mai putin celebrul Geo Saizescu, revine in Romania sa-si prezinte viitorilor creatori de film operele recunoscute international. Evenimentul va avea loc atat in Bucuresti, cat si in Timisoara. "Dascalia ma pasioneaza de ani de zile, iar intr-o clasa internationala pe care am avut-o, se numara si un chilian care isi parasise tara din cauza generalului Pinochet. Acest Luis Vera, care patrunsese foarte mult in societatea romaneasca, fiind solicitat in teatru si televiziune, s-a imbibat de romanitate si a plecat cu aceste sentimente. Cand am reluat legatura cu el, m-am gandit ca omul asta, care este cotat international foarte bine, merita sa fie <<vanat>> pentru sentimentele lui calde fata de Romania", ne-a declarat prof. univ. dr. Geo Saizescu, decan la Facultatea de Arte a Universitatii "Hyperion"
Timp de o saptamana, filmele lui Luis R. Vera vor fi proiectate, in Bucuresti, la Cinema Union, evenimentul fiind organizat de Institutul European de Cultura si Educatie prin Imagine, ANF si Ambasada Chile in Romania. Premiera de gala a filmului "Fiesta Patria" va avea loc astazi, la ora 19.00, in prezenta autorului, care a obtinut pentru aceasta productie, anul trecut, la San Sebastian, Premiul special al televiziunii nationale spaniole. Manifestarea se va desfasura in paralel si la Timisoara, unde Vera va fi prezent vineri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.