MOSUa€™ BÃ…SESCU. In fata copiilor veniti la Cotroceni sa il colinde, presedintele Basescu a lasat deoparte sobrietatea impusa de functie si a imbracat, peste costum, mantia rosie de Mos Craciun, exprimandu-si convingerea ca se va
MOSUa€™ BÃ…SESCU. In fata copiilor veniti la Cotroceni sa il colinde, presedintele Basescu a lasat deoparte sobrietatea impusa de functie si a imbracat, peste costum, mantia rosie de Mos Craciun, exprimandu-si convingerea ca se va intalni cu acestia si peste doi ani si, "spre disperarea unora", si peste sapte ani.


15:36 - FALS
CLUJ. Trei tineri sunt cercetati pentru fals de moneda, fiind acuzati ca au falsificat si plasat pe piata peste 20 de bancnote de 100 lei.OLT. Un politist din localitatea Potcoava s-a ales cu dosar penal dupa ce a condus baut si a accidentat un biciclist.


15:41 - RUTIER
BIHOR. Sase benzi au fost deschise la punctul de trecere a frontierei Bors, pe sensul de intrare in tara, autoritatile asteptand in acest sfarsit de saptamana un aflux mare de calatori. Si numarul politistilor de frontiera a fost sporit cu circa 20%.ADEZIUNE. Deputatul de Vaslui Vlad Hogea a devenit membru al Partidului Conservator. Avocat de profesie si doctor in istorie, Hogea s-a declarat atras de programul Ofensiva Tinerilor lansat de PC. Vlad Hogea este membru al Comisiei pentru politica externa a Camerei Deputatilor.


CERNAVODÃ… - Barja rasturnatape Dunare
O barja lunga de 40 de metri s-a rasturnat ieri pe Dunare, in zona Cernavoda. Din primele verificari a reiesit ca barja 676 Moldova s-ar fi rupt din legaturi la punctul de incarcare. Pentru ca era goala, nava s-a rasturnat si a plutit in deriva, dar nu au fost inregistrate victime. Barja a fost tractata la mal si urmeaza sa fie reparata. (Emilia Sava)


PETROSANI - Suspect retinut in cazul fetei transate
Politistii hunedoreni au retinut ieri un barbat in varsta de 39 de ani, din Petrosani, pe care il considera posibil suspect de uciderea si apoi transarea unei adolescente. De la domiciliul barbatului au fost ridicate mai multe bunuri. Ancheta a inceput dupa ce, saptamana trecuta, bucati din trupul unei fete au fost gasite in raul Mures. Ulterior s-a demonstrat ca tanara transata avea 17 ani, era originara din municipiul Petrosani si locuia in acelasi cartier cu suspectul. (Monalise Hihn)


ARAD - Spital nou pentru bolnavii de HIV/SIDA
Un spital cu o capacitate de cel putin 100 de paturi, destinat bolnavilor de HIV/SIDA, va fi construit la Arad in 2008. Guvernul a aprobat alocarea a sapte milioane de lei pentru inceperea lucrarilor. "Acesti bani sunt doar pentru cladire, cel mai probabil ca in 2008 se va putea vorbi despre fondurile pentru utilarea spitalului, care ar urma sa fie printre ele mai moderne din tara", a spus directorul Spitalului Clinic Judetean Arad, Mirandolina Prisca.
'

BÃ…SESCU - Pactul Ribbentrop-Molotov, denuntat
Presedintele Basescu a anuntat ieri la Radio Romania Actualitati ca va denunta Pactul Ribbentrop-Molotov in Parlament, dupa modelul declaratiei de condamnare a comunismului. El a afirmat ca multi dintre politicienii europeni inteleg ca familiile celor doua tari sunt separate de Prut in urma unui pact "care nu are nimic comun cu realitatea de acum". Basescu a mai  spus ca autoritatile de la Bucuresti nu au obiective pentru presedintele Republicii Moldova sau pentru Partidul Comunist, ci pentru cele 4,5 milioane de romani din tara vecina.


CAZUL ROMPETROL - Procurorii acuza nestiinta instantei
Parchetul sustine, in recursul impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti prin care s-a restituit dosarul Rompetrol anchetatorilor, ca judecatorul care a luat aceasta masura nu cunoaste foarte bine statutul DIICOT, informeaza NewsIn. Astfel, DIICOT sustine ca nu rezulta de nicaieri ca verificarea rechizitoriului de catre procurorul-sef de directie, verificare efectuata in conditiile in care postul de procuror-sef serviciu era vacant la 8 septembrie 2006, ar conduce la nulitatea absoluta a rechizitoriului si a sesizarii instantei, asa  cum a retinut judecatorul.


SONDAJ - Romanii, dispusi sa doneze pentru copii
86% dintre romani vor sa ofere sprijin financiar copiilor defavorizati. Aceasta cifra reiese dintr-un sondaj comandat de World Vision Romania firmei de cercetare Daedalus Romania. Studiul asupra comportamentului donatorului roman privind copiii defavorizati mai releva faptul ca 68% dintre romani au donat in trecut pentru cauze sociale. 50% dintre respondenti aleg cauza pentru care vor face donatii consultand internetul sau urmarind emisiunile tv. Profilul donatorului cuprinde femei si barbati cu varste intre 18 si 45 de ani, avand cel putin studii medii. (Mihai Stirbu)


BUCURESTI - Dispecerat pentru perioada Sarbatorilor
Pentru perioada Sarbatorilor de iarna, Primaria Capitalei a luat masuri suplimentare pentru ca programele de reabilitare a infrastructurii rutiere si subterane (de utilitati publice) sa afecteze cat mai putin bucurestenii. Pentru a veni in sprijinul municipalitatii, cetatenii sunt rugati sa semnaleze la Dispeceratul Primariei Municipiului Bucuresti (305.55.50) orice deranjamente, avarii sau evenimente legate de aceste lucrari sau alte servicii publice. Serviciul va functiona nonstop.


FURT - Fratele sefului DIICOT, fara masina
Masina fratelui sefului DIICOT, Codrut Olaru (foto), a fost furata in noaptea de joi spre vineri din parcarea din fata blocului din Bacau unde acesta locuieste, transmite Mediafax. Furtul survine unei ample actiuni desfasurate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) saptamana trecutala Bacau, locul de unde provine intreaga familie a lui Codrut Olaru. In timpul descinderilor facute atunci de procurori la Bacau, seful DIICOT a fost amenintat. Magistratul si familia sa au primit protectie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.