>> Din cele 450 de unitati de invatamant din Capitala, 44 nu au primit autorizatie sanitara de functionare.

>> Pentru a intra in legalitate, deficientele trebuie remediate intr-o anumita perioada de timp.

>> Exigentele Directiei
>> Din cele 450 de unitati de invatamant din Capitala, 44 nu au primit autorizatie sanitara de functionare.

>> Pentru a intra in legalitate, deficientele trebuie remediate intr-o anumita perioada de timp.

>> Exigentele Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, mult mai ridicate fata de anul trecut. Pentru aproximativ 225.000 de elevi din Capitala a sunat ieri clopotelul unui nou an scolar. Dintre acestia, aproximativ 13.000 de "boboci" au pasit pentru prima data pragul scolii. Mai cu plansete, mai cu pacaleli, "bobocii" trebuie sa se obisnuiasca acum cu noua lor "mamica" de la scoala si cu programul. Daca pentru majoritatea anul scolar 2007-2008 a inceput in conditii normale, peste 2.800 de elevi sunt obligati sa mearga la alta scoala, prin vecini, pana cand lucrarile de reparatii si reabilitari se vor finaliza.

Reabilitare cu intarziere
Desi promisiunile erau foarte ferme, anume ca pana la 17 septembrie lucrarile de reabilitare vor fi gata, elevii de la scoala Generala nr. 22 "Mexic" s-au trezit ca vor incepe noul an scolar la o alta scoala. Ei nu vor invata dupa programul cunoscut, ci in schimburi, la scolile nr. 21 si 196, care ii vor gazdui provizoriu. Intarzierile s-au datorat unor neintelegeri, constructorul abandonand pentru o perioada lucrarile. In final, inclusiv dupa interventia Prefecturii Bucuresti, muncitorii au revenit la treaba si constructorul a promis ca in cel mult doua saptamani o parte din scoala va fi gata si elevii vor putea reveni.
Printre lucrarile care mai sunt de executat si fara de care unitatea nici nu poate functiona sunt cele legate de grupurile sanitare de la etajele 1 si 2, precum si mon-tarea covorului PVC in salile de clasa.
Parterul scolii va fi finalizat pe parcursul primului semestru, functionale urmand a fi etajele I si II.
scoala Generala nr. 22 este inclusa in programul de reabilitare prin Banca Europeana de Investitii si lucrarile au inclus: inlocuirea tamplariei si usilor, instalatiile sanitare, electrice si termice, modernizarea grupurilor sanitare etc.
Mutari provizorii
Alti peste 2400 de elevi sunt obligati sa invete prin vecini din aceleasi motive - intarzierea lucrarilor de reabilitare. scolile care au ramas inchise pentru reparatii sunt urmatoarele: nr. 7, nr. 173, nr. 167, nr. 206, nr. 311, Grupul scolar "Dimitrie Gusti" si scoala nr. 124. Pentru elevii de la Grupul scolar "Dimitrie Gusti" provizoratul va fi mult mai lung. Cele trei corpuri ale unitatii de invatamant nu mai pot fi reabilitate, astfel ca s-a decis demolarea acestora.

AMANARI
>> In schimburi
Pentru ca lucrarile de reparatii la scolile in care invata nu s-au terminat la timp, peste 2.800 de elevi sunt obligati sa faca orele in schimburi la alte unitati de invatamant. Pentru elevii de la Grupul scolar "Dimitrie Gusti", provizoratul va dura ani buni.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.