Senatorii au respins, marti, proiectele de lege pentru aprobarea ordonantelor de urgenta 24 si 25 pe anul 2007, referitoare la restructurarea Guvernului si a aparatului de lucru al Cabinetului.

Ordonanta de Urgenta 24/2007 privind restruct
Senatorii au respins, marti, proiectele de lege pentru aprobarea ordonantelor de urgenta 24 si 25 pe anul 2007, referitoare la restructurarea Guvernului si a aparatului de lucru al Cabinetului.

Ordonanta de Urgenta 24/2007 privind restructurarea guvernului a fost inclusa pe pozitia a saptea a ordinii de zi a sedintei de marti a Senatului, iar pe pozitia urmatare Ordonanta de Urgenta 25 privind restructurarea aparatului de lucru al Cabinetului. In initial, pe ordinea de zi se afla doar Ordonanta de Urgenta Guvernului 25/2007, care se refera la stabilirea unor masuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului, respectiv Cancelaria primului-ministru, Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, Departamentul de Afaceri Europene, Departamentul de Control al Guvernului, Departamentul pentru Relatii Interetnice. De asemenea, mai reglementeaza si activitatea unor autoritati aflate in subordinea premierului.

Ordonanta de Urgenta 24/2007, care se refera la restructurarea Cabinetului si la actuala formula a Guvernului nu se afla pe ordinea de zi a Senatului, informatiile privind includerea ei aparand dupa sedinta Biroului Permanent al acestei Camere. Aceasta ordonanta de urgenta stabileste ca "se infiinteaza Ministerul Economiei si Finantelor prin reorganizarea Ministerului Finantelor Publice si prin preluarea activitatii in domeniul economiei de la Ministerul Economiei si Comertului, care isi inceteaza activitatea", ca "se infiinteaza Ministerul Internelor si Reformei Administrative prin reorganizarea Ministerului Administratiei si Internelor, care isi inceteaza activitatea", ca "se infiinteaza Ministerul Transporturilor prin reorganizarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, care isi inceteaza activitatea".

Prevederi similare exista si in cazurile Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, rezultat prin reorganizarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, a Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, provenit din Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, al Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii liberale, a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor sau a Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

 "INCOERENTa LEGISLATIVa". O eventuala decizie a Senatului de a respinge Ordonanta de restructurare a Guvernului ar reprezenta o grava incoerenta legislativa, deoarece actul normativ completeaza doar, din punct de vedere tehnic, Hotararea prin care Parlamentul a aprobat componenta Executivului, a declara inaintea votului premierul Tariceanu."Ar fi anormal ca Parlamentul sa respinga aceasta ordonanta", a spus Tariceanu. El a aratat ca, in ultima vreme, PSD are o serie de initiative tot mai interesante, care evidentiaza "o disperare" in a lua decizii ce, in final, vor discredita acest partid.    Ordonanta de Urgenta 24/2007 privind restructurarea Guvernului va fi inclusa pe pozitia a saptea a ordinii de zi a sedintei de marti a Senatului, iar pe pozitia urmatare se va afla Ordonanta de Urgenta 25 privind restructurarea aparatului de lucru al Cabinetului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.