Noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane Daniel va avea o intalnire neinstitutionala cu reprezentantul Colegiului CNSAS, Laurentiu Tanase, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, pentru Rompres. <
Noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane Daniel va avea o intalnire neinstitutionala cu reprezentantul Colegiului CNSAS, Laurentiu Tanase, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, pentru Rompres.
'Nu este vorba despre o intalnire cu caracter institutional. Nu poate fi vorba decat despre o simpla informare', a declarat parintele Stoica.
Laurentiu Tanase, membru al Colegiului CNSAS, a subliniat ca a fost delegat oficial ca reprezentat al institutiei sale in discutiile cu Patriarhia, intalnirea cu Patriarhul Daniel urmand sa fie una institutionala.
'Are o doza de responsabilitate institutionala. Am avut o discutie telefonica personala cu Patriarhul Daniel, iar acesta s-a aratat dornic sa stabileasca o intalnire', a declarat Tanase.
Teologul Laurentiu Tanase, care a fost desemnat de Colegiul CNSAS pentru a purta un dialog cu Patriarhia Romana, a mai spus ca intrevederea cu Patriarhul Daniel se va materializa in momentul in care 'agenda' conducatorului BOR ii va permite.
Tanase a mai explicat ca in cadrul intalnirii cu Patriarhul va incerca sa se decida 'care va fi cel mai bun moment' ca ierarhii citati sa vina la audierile de la CNSAS si sa se lamureasca faptul ca actiunile CNSAS nu sunt indreptate impotriva Bisericii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.