Avocatul lui Valentin Ceausescu (foto), Radu Antal, a depus ieri la Tribunalul Bucuresti sentinta penala prin care fiul fostilor dictatori a castigat dreptul de a-si recupera toate bunurile personale si operele de arta confiscate in timpul Revolutiei
Avocatul lui Valentin Ceausescu (foto), Radu Antal, a depus ieri la Tribunalul Bucuresti sentinta penala prin care fiul fostilor dictatori a castigat dreptul de a-si recupera toate bunurile personale si operele de arta confiscate in timpul Revolutiei.

Potrivit aparatorului, instanta civila, care are de solutionat cererea lui Valentin Ceausescu de a-si recupera cinci tablouri de la Muzeul National de Arta, ar trebui sa tina cont de decizia penala si sa dispuna obligarea institutiei de arta la restituirea picturilor. Pana la termenul din luna octombrie, atat Muzeul, cat si Ministerul Culturii trebuie sa citeasca sentinta si sa-si exprime punctul de vedere.


NOTIFICAREA. Intre timp, procedurile de recuperare a operelor de arta vor fi demarat in baza sentintei penale. Muzeul National de Arta al Romaniei va primi, pentru inceput, o notificare prin care Valentin Ceausescu face apel "la rezolvarea litigiilor pe cale amiabila si intr-un mod rezonabil". "Cu tot respectul cuvenit va rog ca intr-un termen de cinci zile sa raspundeti daca sunteti de acord sa executati in mod voluntar obligatiile ce va revin conform sentintei penale. (...) Nerespectarea acestor dispozitii ma va obliga sa apelez la formele de executare silita prevazute de lege si la introducerea altor actiuni in justitie, care in momentul de fata au devenit extrem de costisitoare. (...) Imi permit sa cred ca, daca acest raspuns nu va fi dat in termenul solicitat, acesta este un raspuns negativ", se arata in documentul care va fi trimis Muzeului in cursul zilei de astazi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.