Astazi debuteaza un nou sezon de fotbal-spectacol in Liga Campionilor. Dintre cele 32 echipe ajunse in aceasta faza a competitiei, 16 vor juca mai departe in optimi, iar opt vor juca tot in primavara europeana, dar in Cupa UEFA.

Grupa A pr
Astazi debuteaza un nou sezon de fotbal-spectacol in Liga Campionilor. Dintre cele 32 echipe ajunse in aceasta faza a competitiei, 16 vor juca mai departe in optimi, iar opt vor juca tot in primavara europeana, dar in Cupa UEFA.

Grupa A programeaza meciurile Marseille - Besiktas si FC Porto - Liverpool. Un prim derby al competitiei se disputa, astfel, in Portugalia, acolo unde lusitanii primesc vizita celui de-al patrulea membru al careului de asi din Anglia. Tinand cont ca in ultimele meciuri Chelsea, Arsenal si Manchester United nu au reusit sa castige la Porto, elevii lui Rafa Benitez vor avea o misiune grea in aceasta partida in care se intalnesc doua foste castigatoare ale competitiei.
In Grupa B, Chelsea - Rosenborg si Schalke - Valencia sunt meciurile primei etape. Favoritii grupei primesc acasa vizita unor norvegieni care in mod normal nu pot emite pretentii. In celalalt meci, spaniolii par a fi avantajati de faptul ca nemtii de la Schalke demareaza greu in competitie, ei pierzand ultimele doua meciuri de deschidere in cadrul grupelor.
Grupa C e si ea gata de start. Real Madrid - Werder Bremen si Olympiakos Pireu - Lazio Roma sunt meciurile de deschidere. Madrilenii vor sa confirme startul foarte bun din Primera. Grecii trebuie sa fie atenti in meciul jucat acasa cu vechea noastra cunostinta, Lazio, pentru ca din meciurile jucate afara sunt slabe sperante de a aduna puncte, statistica aratand ca Olympiakos nu a castigat in ultimele 31 de deplasari in partidele jucate in cupele europene.
In sfarsit, ultima grupa care are programate azi jocuri, D, are pe afis meciurile AC Milan - Benfica Lisabona si sahtior Donetk - Celtic Glasgow. Daca elevii lui Mircea Lucescu au toate sansele sa porneasca lansat in aceast editie a competitiei, milanezii vor avea mult de furca pe San Siro cu Benfica fostului lor coleg Rui Costa.

Start dificil pentru Lucescu
Antrenorul Mircea Lucescu crede ca Celtic Glasgow, adversara formatiei sale, sahtior Donetk, in prima etapa a grupei D a Ligii Campionilor, este o echipa cu un stil interesant, care evolueaza mult mai bine sub comanda lui Gordon Strachan decat atunci cand era condusa de Martin O'Neill. "Le-am spus jucatorilor mei ca Celtic este o echipa mai buna acum decat era sub comanda lui O'Neill, in urma cu trei ani. Strachan a facut foarte bine ca a schimbat lucrurile in felul sau si respect acest lucru. Celtic este acum mult mai tehnica, are un stil interesant si este bine organizata in defensiva. Este greu sa spun care este cel mai periculos jucator, pentru ca sunt mai multi. Calitatea unor jucatori precum Scott Brown, Stephen McManus si Paul Hartley este data de modul in care au jucat in meciul Scotiei cu Franta. A fost un rezultat incredibil (n.r. - victorie a Scotiei cu scorul de 1-0)", a spus Lucescu, citat de publicatia The Herald.

Cu gandul la Marica
Tehnicianul roman a vorbit si despre adversara formatiei Glasgow Rangers, VfB Stuttgart, dar in special despre atacantul Ciprian Marica, plecat de la echipa ucraineana la cea germana. "La inceput lui Marica i-a fost greu, deoarece este un jucator tanar si neexperimentat. Dar are calitati foarte bune, este rapid si puternic. Sper ca in doi ani sa pot vorbi despre el ca unul dintre cei mai buni din Europa. Cred ca a plecat prea de tanar de la sahtior. Dar a vrut sa plece intr-un alt campionat si sa faca ceva diferit. L-am lasat sa plece pentru ca este roman, dar nu cred ca a fost cea mai buna alegere", a afirmat Lucescu.

Miercuri, tot in prima etapa a grupelor, sunt programate urmatoarele partide: Glasgow Rangers - VfB Stuttgart si FC Barcelona - Olympique Lyon (in grupa E), AS Roma - Dinamo Kiev si Sporting Lisabona - Manchester United (in grupa F), PSV Eindhoven - TSKA Moscova si Fenerbahce - Inter Milano (in grupa G), Slavia Praga - Steaua Bucuresti si Arsenal Londra - FC Sevilla (in grupa H).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.