Executivul a decis recent ca operatorii din domeniul nuclear sa plateasca anual pentru depozitarea deseurilor radioactive si dezafectarea unor unitati nuclearoelectrice. Astfel, compania Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavoda, va fi o
Executivul a decis recent ca operatorii din domeniul nuclear sa plateasca anual pentru depozitarea deseurilor radioactive si dezafectarea unor unitati nuclearoelectrice. Astfel, compania Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavoda, va fi obligata sa contribuie financiar la depozitarea deseurilor radioactive si dezafectarea unor unitati.

Cuantumul contributiilor pentru depozitarea acestor reziduuri va fi determinat prin multiplicarea cantitatii de electricitate estimata a fi produsa in urmatorul an de fiecare unitate cu un tarif de 0,60 euro/MWh.

Suma pentru punerea in functiune, exploatarea, intretinerea, modernizarea si inchiderea depozitelor definitive pentru deseuri va fi calculata prin multiplicarea cantitatii de energie electrica estimata a fi produsa in anul urmator de fiecare unitate cu un tarif de 1,40 euro/MWh. Tarifele vor fi revizuite cel putin o data la cinci ani, prin hotarare de Guvern, la initiativa Ministerului Economiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.