Presedintele ASFOR, Ioan Sberea, precizeaza intr-un comunicat, ca desi Codul silvic prevede ca in fiecare an, Executivul sa emita o hotarare pana la sfarsitul lunii iunie, in care se stabileste volumul de lemn ce trebuie recoltat intr-un an de zile,
Presedintele ASFOR, Ioan Sberea, precizeaza intr-un comunicat, ca desi Codul silvic prevede ca in fiecare an, Executivul sa emita o hotarare pana la sfarsitul lunii iunie, in care se stabileste volumul de lemn ce trebuie recoltat intr-un an de zile, legea nu s-a respectat, actul normativ aparand cu mare intarziere in ultimii ani.
Sberea avertizeaza ca scenariul se va repeta in 2008, in conditiile in care proiectul de hotarare de guvern, elaborat de Ministerul Agriculturii s-a blocat la etapa avizarii de catre Ministerul Mediului, "a carui conducere se considera un fel de stat in stat".
Drept urmare, ASFOR solicita premierului Tariceanu sa dispuna Corpului de Control demararea unei anchete atat la Ministerul Agriculturii cat si la Ministerul Mediului, ca urmare a incalcarii prevederilor legale in vederea intarzierii aparitiei unor acte normative si a consecintelor suportate de economia nationala. "Astazi, agentii economici care executa actul de exploatare a lemnului, nu stiu de cine sa mai asculte", se arata in comunicat.
Potrivit ASFOR, HG pentru anul 2007 a aparut abia pe 2 noiembrie 2006, in loc de 30 iunie, consecinta fiind o dereglare a intregului sistem din industria de exploatare si prelucrare a lemnului, creand pierderi pentru multi agenti economici si chiar falimentarea unora. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.