Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie l-a sesizat, marti, pe presedintele Traian Basescu pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, relateaza Rompres.
Potrivit unui comunicat al DNA, in c
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie l-a sesizat, marti, pe presedintele Traian Basescu pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, relateaza Rompres.
Potrivit unui comunicat al DNA, in conformitate cu prevederile art. 12, art. 16 alin. 2 si art. 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata, si avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 665 din 5 iulie 2007, procurorul sef al DNA l-a sesizat pe seful statului pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada decembrie 2004 - iunie 2007 Zsolt Nagy si fata de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, ambii pentru savarsirea infractiunii asimilate infractiunilor de coruptie, si anume abuz in serviciu contra intereselor publice avand ca urmare obtinerea unui avantaj patrimonial pentru altul, prevazuta de art. 132 din Legea 78/2000 cu modificarile ulterioare, in dosarul nr. 240/P/2007. Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a afirmat marti ca sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie adresata presedintelui pentru a cere urmarirea penala impotriva sa este o reactie la faptul ca inspectia CSM demonstreaza ca activitatea DNA este dominata de incompetenta si abuz in serviciu, relateaza Rompres.
'Este o razbunare prosteasca si este o reactie la faptul ca inspectia CSM demonstreaza ca activitatea DNA este dominata de incompetenta si abuz in serviciu', a declarat Chiuariu, care se afla la Bruxelles unde participa la Consiliul JAI.
Chiuariu a sustinut ca solicitarea DNA intervine si in contextul in care, luni dimineata, a facut plangere penala impotriva procurorului-sef Doru Florin Tulus pentru abuz in serviciu si fals material si a procurorului Mihai Popa pentru abuz in serviciu. Chiuariu a spus ca Popa, care nu a solutionat niciun dosar, a tinut mai multe dintre acestea astfel incat s-au prescris faptele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.