Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, le-a recomandat ieri  politicienilor ca in timpul campaniei electorale pentru Parlamentul European sa abordeze teme de interes european, mentionand ca va fi de preferat "o campanie
Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, le-a recomandat ieri politicienilor ca in timpul campaniei electorale pentru Parlamentul European sa abordeze teme de interes european, mentionand ca va fi de preferat "o campanie polemica, nu una cinica"."Ar fi de dorit ca aceasta campanie sa intre sub zodia polemicii, sa nu fie una cinica. Noi nu suntem obisnuiti cu campanii electorale polemice. Noi suntem obisnuiti sa atacam persoane, fara a avea argumente. Intotdeauna, persoanele sunt subiect de discutii, dar ele trebuie sa aiba puterea sa raspunda la argumente, si nu la provocari", a declarat seful DAE, citat de Mediafax.El s-a declarat, totusi, sceptic cu privire la campania electorala pentru alegerile europarlamentare."Cred ca, din pacate, va fi o campanie cinica si subiectele europene vor fi puse la index, pentru ca e mai usor sa faci campanie cinica, ca in Caragiale, decat sa faci campanie polemica, ca Maiorescu. Aceasta ar putea fi ocazia de schimbare a macazului in politica romaneasca, macar schimbarea macazului, chiar daca trenul nu va trece pe acolo", a mai spus Ciocanea.Şeful DAE le-a recomandat politicienilor si unele subiecte de interes european, cum ar fi domeniul fortei de munca, respectiv prioritati aflate inca in dezbaterea comunitatii europene. El a dat ca exemple flexibilizarea contractelor de munca, organizarea si durata muncii, mecanismele de fixare a salariilor, imbunatatirea transferabilitatii sumelor din fondurile private de pensii, recunoasterea calificarilor profesionale si timpul efectiv de lucru.Alegerile pentru Parlamentul European sunt programate pentru data de 25 noiembrie. PSD nu este interesat de strategia postaderare De asemenea, Ciocanea i-a atacat ieri pe liderii PSD, acuzandu-i ca nu colaboreaza pentru definitivarea strategiei nationale postaderare."Grupul de lucru, format din partidele politice, partenerii sociali si Academia Romana, ar fi recunoscator PSD daca ne-ar impartasi opinii cu privire la aceasta strategie, avand in vedere participarea PSD la grupul de lucru, contributiile PSD la grupul de lucru si faptul ca, la solicitarea dumnealor, asteptam de trei luni sa ne spuna daca aceasta strategie este buna sau nu", a declarat Ciocanea.El a mai declarat ca, in lipsa acestor opinii, nu poate definitiva si lansa strategia postaderare."Fara o astfel de opinie, nu pot sa spun decat ca PSD nu este interesat de aceasta strategie decat in planul imaginii, ceea ce ar fi foarte trist. Asta ar insemna ca PSD nu stie sa colaboreze, ci doar sa dicteze", a mai spus Ciocanea.Şeful DAE a mai spus ca, din punct de vedere al lansarii strategiei nationale postaderare, Romania se afla intr-un blocaj, din care doar PSD o poate scoate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.