Presedintele Traian Basescu a decis intrunirea Comisiei speciale, in 24 septembrie, pentru Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu, urmare a solicitatii DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru al Comunicatiilor si a actualului ministru al
Presedintele Traian Basescu a decis intrunirea Comisiei speciale, in 24 septembrie, pentru Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu, urmare a solicitatii DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru al Comunicatiilor si a actualului ministru al Justitiei, informeaza Mediafax.
Presedintele Traian Basescu, a decis, in baza Legii 115/1999 privind raspunderea ministeriala, intrunirea Comisiei speciale instituite pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membri ai Guvernului, ca urmare a solicitarii DNA cu privire la inceperea urmaririi penale fata de Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, si fata de Tudor Chiuariu, ministru al Justitiei, informeaza Administratia prezidentiala.
Presedintia mentioneaza ca solicitarea DNA cu privire la inceperea urmaririi penale se refera la savarsirea de catre cei doi a infractiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, prevazute de art. 132 din Legea 78/2000, raportate la art. 248-2481 din Codul penal.
Presedintia adauga ca Legea 115/1999 prevede ca, pe baza analizei sesizarii, a probelor depuse in sustinerea acesteia, a declaratiilor si a probelor invocate de membrul Guvernului fata de care se solicita urmarirea penala, Comisia speciala va prezenta sefului statului un raport cu propuneri privind urmarirea penala sau clasarea sesizarii.
"Totodata, conform art. 16 alin. 6, presedintele Romaniei va hotari asupra raportului prezentat de Comisia speciala, urmand ca decizia sa fie comunicata presei. Dosarul va fi luat in discutie in cadrul sedintei comisiei din data de 24 septembrie 2007, ora 10.00", se arata in comunicat.
Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a cerut, marti, acordul Comisiei speciale de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale a lui Tudor Chiuariu, si a lui Zsolt Nagy.
Potrivit unui comunicat al DNA, Szolt Nagy, ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada decembrie 2004 - iunie 2007, si Tudor Chiuariu, ministrul Justitiei, sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice avand ca urmare obtinerea unui avantaj patrimonial pentru altul, infractiune conexa celor de coruptie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.