Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat ieri ca, din punctul sau de vedere, tot ceea ce a facut a fost in limitele legii, precizand ca pentru a fi cercetat de DNA trebuia cerut avizul Presedintiei sau a uneia dintre Camere, deoarece este mini
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat ieri ca, din punctul sau de vedere, tot ceea ce a facut a fost in limitele legii, precizand ca pentru a fi cercetat de DNA trebuia cerut avizul Presedintiei sau a uneia dintre Camere, deoarece este ministru.
Chiuariu a declarat ca nu este cercetat in nici un dosar. Ministrul Justitiei a precizat ca nu poate fi cercetat pentru ca, fiind ministru, cercetarea sa poate fi ceruta doar de presedinte sau de una dintre cele doua Camere. "Mergeti mult prea departe", a raspuns ministrul la intrebarea daca ia in calcul o eventuala demisie pentru a proba ca este nevinovat. "Sunt doar speculatii care s-au facut pana acum, pornind de la un atac care este, clar politic. Incepe campania electorala pentru europene si sigur ca orice se speculeaza", a sustinut el. Intrebat daca va sesiza CSM fata de tergiversarea respectivului dosar, Chiuariu a raspuns: "Putem sa facem si lucrul acesta". "Noi, deocamdata, asteptam raportul DNA, pentru ca acolo sunt prinse toate cauzele care sunt intarziate nejustificat", a adaugat el, citat de Mediafax. Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat, duminica, ca ministrul Justitiei este cercetat pentru fapte penale de DNA, sustinand ca acesta a avizat o asociere ilegala dintre Posta Romana si o firma privata. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.